De 2de Scheergarage van De Messenwinkel

Speciaal voor de liefhebbers van het klassiek scheren met een open, klassiek scheermes of een safety razor, voor diegenen die een beginnerspakket hebben gekocht, gekregen of dit jaar op hun verlanglijstje hebben gezet, organiseert De Messenwinkel opnieuw een scheergarage op  zaterdag 21 april 2018.

U kan die zaterdag heel de dag in onze oude kelder terecht voor introductielessen over het gebruik van open scheermessen en voor informatie over het correct verzorgen van uw gezicht voor en na het scheren. Op straat voor onze winkel zullen er de hele dag door demonstraties gegeven worden over hoe je koksmessen slijpt met een slijpsteen en je kan er leren hoe je je scheermes moet onderhouden en hoe je oude scheermessen terug gebruiksklaar kan maken.

Bent u in het bezit van een antiek scheermes, vintage slijpsteen of andere merkwaardige scheerspullen? Neem deze dan gerust mee naar de winkel. Wij vergapen ons graag aan al dat moois en er zullen experts aanwezig zijn die wel raad weten met deze voorwerpen of je er meer informatie over kunnen geven. Robert en het hele Messenwinkel-team zullen de hele dag ter beschikking staan om antwoorden te geven op speciale vragen en om hun expertise te delen.

Onze scheergarage is gratis en iedereen is welkom om koffie te komen drinken en om te komen bijleren over de kunst van het scheren.

PROGRAMMA

  • 11u00: Karl Indigne, oprichter van Baume.be

In het najaar van 2011 kwam Karl Indigne op kousenvoeten zijn product, een Aftershave Balsem, voorstellen in De Messenwinkel. Het begin van een prettige en complementaire samenwerking. BAUME.BE is intussen een volwassen lijn van scheerproducten geworden, waarvan de ontwikkeling en productie volledig in België.
Karl had de scheertechniek eerder geleerd in De Messenwinkel en wilde natuurlijke scheerproducten maken van Belgische bodem. Karl verzorgt de introductie-sessies ‘Glad Geschoren’ op de Scheergarage: op twee uur tijd krijgt u een overzicht van de vele mogelijkheden die u hebt als man tijdens het scheren via een demonstratie met een safety razor en een open scheermes.

  • 13u00: Monsieur Léon (Marc Van Hummelen), ervaringsdeskundige in het klassieke scheren

Marc vond een vijftiental jaar geleden het open scheermes van zijn vader Léon terug op zolder en leerde zich er zelf mee scheren met behulp van het advies van enkele meesterkappers. In 2005 was dat bij de legendarische Kapper James in het Brusselse café Monk en later bij Robert Chevalier bij ons in De Messenwinkel. Monsieur Léon geeft verschillende cursussen over heel België en focust op duurzaamheid en de ambachtelijke kunst van scheren.

  • 15u00: Maurice Celis van Ardennes-Coticule

Als er iemand is die je alles kan vertellen over Belgische slijpstenen, dan is het Maurice wel. In 1998 besloot Maurice een fulltime bedrijf op te richten om te Coticulesteen uit de Belgische Ardennen bekend te maken over de hele wereld en daar slaagde hij dan ook in. De Coticule en de Belgische Blauwe wetstenen kregen meer faam en Maurice vergaart met de jaren meer expertise en kennis over de stenen. Hij kan zeer levendig vertellen over hoe de stenen gewonnen worden in de Ardeense groeves, maar ook over de unieke kwaliteiten van de wetstenen.

Wil je erbij zijn? Kom dan naar het Mechelseplein op zaterdag 21 april en laat je verrassen door de uiteenlopende informatie over scheren en slijpen en onze unieke producten in de winkel..

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x