Dovo

Dovo Shavette scheerapparaat met heft in prachtig olijfhout.

Op voorraad
€ 65,00 Incl. btw


Dovo Shavette scheerapparaat met heft in olijfhout.

De Dovo Shavette is een 'open scheermes' met verwisselbare mesjes. Het kan net als een klassiek open scheermes worden gebruikt. De mogelijkheid om het mesje te verwisselen maakt het enorm populair bij kapperszaken, omdat iedere klant een vers mesje krijgt.

 
Dit shavette is gemaakt uit licht aluminium en een handgreep van stijlvol generfd olijfhout.Inbegrepen: 
1 x zwarte houder voor gewone safety razor mesjes + 1 x safety razor mesje.Nog nooit een Shavette gebruikt?

We laten even zien hoe u het scheermesje in de houder en in het shavette stopt.

U hebt hiervoor het kort scheermesje (gewone safety razor mesje) nodig en de doorzichtige houder.

Stap 1 : mesje breken
Plooi het mesje (in het papiertje) voorzichtig enkele keren tot het in tweeën breekt. U heeft nu 2 mesjes om te gebruiken.

 

Stap 2 (kort mesje - zwarte houder) :  mesje in houder plaatsen
Plaats het mesje voorzichtig in de houder. Het mesje moet een klein beetje uit de houder steken.
* De houder is zwart ipv doorschijnend zoals op de foto!Stap 3 (kort mesje - zwarte houder) : houder in shavette schuiven
Schuif de houder terug in het apparaat.
* De houder is zwart ipv doorschijnend zoals op de foto!Stap 4 
Het shavette is helemaal scheerklaar. Zeep u zo goed mogelijk in. Scheer met de shavette altijd volledig plat tegen de huid. Maak zeer kleine voorzichtige haaltjes.

Schepens Geplaatst op 9 Januari 2021 at 14:04

Scheert buitengewoon efficiënt en comfortabel. Ervaring met een klassiek open mes is meegenomen, want een shavette geeft minder marge voor foutjes in je techniek, maar dat geldt voor alle shavettes. Deze dovo weegt incl. mesje 20 gr. (ter vergelijking: mijn dovo 5/8 taxus weegt 40 gr.) Dat voel ik niet aan als een nadeel, gezien je sowieso moet opletten om enige druk op de huid te vermijden.
Wordt geleverd incl. 2 witte (voor standaard halve DE of SE mesjes) kunststof vattingen voor de mesjes. Als je dus (de veel duurdere) langere mesjes wil gebruiken van Erbe (of bvb. Tondeo), moet je de zwarte vatting apart bijbestellen. Deze plastic vattingen doen misschien wat af aan de uitstraling van de shavette, maar ze doen wel 100% goed waarvoor ze gemaakt zijn. De voorste hoek ("teen") van de snede wordt door de witte vatting afgeschermd, de achterste hoek ("hiel") niet.
Samenvattend, ben ik zeer tevreden over deze shavette. Ik kocht hem als alternatief om me te scheren op reis - dan kan de hangriem thuis blijven - , maar ik stel vast dat hij ook in de vertrouwde badkamer al eens mag boven komen, puur voor het amusement en de afwisseling. Een absolute aanrader.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x