test banner

Beursbezoek Ambiente 2023

  • Geplaatst op
  • Door Sofie Wolf
  • 0
Beursbezoek Ambiente 2023

/Beursbezoek Ambiente 2023/

In februari 2023 brachten Ingeborg, Dirk, Joannes, Louise en Sofie een bezoek aan de Ambientebeurs in Frankfurt (Duitsland). Ambiente is één van de grootste consumentengoederen beurzen ter wereld met 4,500 exposanten uit 92 verschillende landen. Door corona dateert ons laatste beursbezoek van 2019, we waren dan ook heel gebrand om er dit jaar terug bij te kunnen zijn. Lees het volledig verslag hieronder!

Ambiente wordt jaarlijks gehouden in de 'Messe' van Frankfurt (de beurs van Frankfurt), die bestaat uit ontzettend veel hallen. Dit jaar vond ze plaats van 3 tot 7 februari en je vindt er àlles wat met detailhandel te maken heeft. Keukenspullen, koksmessen, zakmessen, cadeauwaren, servies en interieurdecoratie, je kan het zo gek niet verzinnen of het staat er tentoongesteld. Leveranciers pakken uit met hun nieuwe collecties en proberen hun producten aan de man te brengen.

We bezoeken de beurs vooral om inspiratie op te doen bij onze vaste leveranciers en te kijken naar nieuwigheden, ook bij andere leveranciers, die ons assortiment zouden kunnen aanvullen.


/ MESSENMAGNETEN /


Zo botsten we op een nieuwe leverancier Clapdesign, die prachtige houten producten aanbiedt voor in de keuken. Het hele team was op slag verliefd op deze eikenhouten messenmagneten. Deze magneten worden aan de muur bevestigd dmv schroeven en pluggen die worden meegeleverd.

Verkrijgbaar in 2 formaten
> Medium : 37,5 cm (lengte) x 8,2 cm (breedte) - €95
> Large : 57 cm (lengte) x 8,2 cm (breedte) - €130

Ben jij ook helemaal weg van deze nieuwe messenmagneten? Pre-order ze alvast door ons te mailen [email protected]!

PRE-ORDER MESSENMAGNEET M

 

PRE-ORDER MESSENMAGNEET L


/ SNIJPLANKEN /


Nog meer moois van deze leverancier, zijn de massief eikenhout snijplanken. De planken zijn volledig handgemaakt, een perfect staaltje vakmanschap tot in het kleinste detail.

We kiezen voor een broodplank en een grote snijplank.
De broodplank heeft een gegroefde kant die geschikt is voor het snijden van brood, de gladde kant voor het snijden van al het andere. Dankzij een krachtige magneet, heb je je broodmes altijd bij de hand. De royale afmetingen maken de plank geweldig om aan te werken. De broodplank is 44 x 28 x 2,8 cm en komt op €120 (mes niet inbegrepen).

PRE-ORDER BROODPLANK

De grote eikenhouten snijplank is erg geschikt voor allerhande snijwerk in de keuken, ook ideaal voor de grotere groenten. Dankzij een krachtige magneet, heb je je koksmes altijd bij de hand. De plank is 37 x 24 x 1,9 mm cm en komt op €103 (mes niet inbegrepen).

PRE-ORDER SNIJPLANK

 

/ NIEUWE SAFETY RAZORS /

Dovo Solingen
 is een belangrijke leverancier voor De Messenwinkel. Hier bestellen we heel veel van onze open scheermessen, de meest verkochte scheermesjes maar ook onze safety razors.

Joannes en zijn vriendin Louise kozen twee nieuwe Safety Razors van Dovo, die we dan ook meteen bestelden. Binnekort zijn deze verkrijgbaar in onze winkel, hou onze website in de gaten.

 

 

/ LAGUIOLE EN AUBRAC KOMT MET VEEL NIEUWIGHEDEN /

Vervolgens brachten we naar goede gewoonte een bezoek aan de stand van Laguiole en Aubrac. Hier wordt het Messenwinkel-team elk jaar goed in de watten gelegd met goede wijn, lekkere charcuterie en heerlijke Franse kazen. Maar ook met mooie, Franse zakmessen natuurlijk! 


Ook hier koos het team weer heel wat nieuwe messen, zoals deze verzamelmessen afgewerkt in doorzichtig acryl met koper, zilver en goud snippers.
Ook een prachtige nieuwe reeks kurkentrekkers werd besteld. Deze zijn handgemaakt en uitgewerkt in 3 verschillende houtsoorten. Deze klassevolle kurkentrekkers kwamen tot stand door een samenwerking tussen Laguiole en Aubrac en André & Michel Bras. De sommeliers werden ook getest door Michel Bras in zijn befaamde restaurant Le Suquet in Laguiole.

Verder een nieuw Sauveterre plooimes met damast lemmet en twee Laguiole en Aubrac messen met heft in  carbon, een nieuw materiaal. Binnenkort allemaal verwacht in onze winkel, wij kunnen al niet wachten...

 


/ SABATIER, TERUG VAN WEGGEWEEST /

Bij de Franse leverancier Sabatier vielen we voor de 'Ideal Provence' messenserie in, hoe kan het ook anders met zo'n naam...olijfhoutIdeal Provence is een klassieke volledig gesmede messenserie van Lion Sabatier die aan elke behoefte in de keuken voldoet. De serie heeft een optimaal gewicht en balans, waardoor ze prettig in de hand ligt. Deze serie is een mooie aanvulling op ons huidig assortiment koksmessen en over enkele weken verkrijgbaar in onze winkel.

 


/ JAPANSE SCHOONHEID BIJ KAI /

Japanse koksmessen zijn enorm populair. Kai komt dit jaar met 2 limited editions, echt iets om naar uit te kijken! 

KOHEN, een limited edition met een koksmes (20cm) en een universeelmes (15cm) met prachtig rood paka hout en damast lemmet. Mooi gepresenteerd in een bijpassend koffertje. Deze set komt op €1100. Bent u geïnteresseerd? Pre-order deze set en mail ons.

PRE-ORDER KAI KOHEN


Ook deze Kai Premies Tim Malzer Kiritsuke (6 inch), links op de foto, wordt uitgebracht in een limited edition. 

 

/ NIEUWE KLEUR VICTORINOX LIMITED EDITION 2023 /

Ook bij VictorInox hielden we halt. VictorInox is een vaste waarde in onze winkel, vooral voor zakmessen, maar ook voor koksmessen. Elk jaar wordt in het voorjaar de nieuwe uitgave Limited Edition 2023 Alox voorgesteld. Wij zijn alvast op de hoogte welke kleur het dit jaar wordt... binnekort stellen we deze ook graag aan u voor!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »