test banner

Alles voor de perfecte baard

  • Geplaatst op
  • Door Sofie Wolf
  • 0
Alles voor de perfecte baard

Een baard onderhouden vraagt kennis, het juiste materiaal én de juiste producten.

Baarden en snorren zijn helemaal in, hip en trendy. Barbiers schieten als paddenstoelen uit de grond, met recht en rede. Een baard onderhouden vraagt kennis, het juiste materiaal én de juiste producten. Als je je baard graag zelf in topconditie houdt, geven we je hier alvast de basis mee van hoe je dat doet en welke producten je daar voor nodig hebt. Want zoals de haren op je hoofd, hebben je baard- en snorharen evenveel aandacht nodig om er mooi en verzorgd uit te zien.

 

Baardshampoo

Regelmatig (twee of drie keer per week) je baard wassen met baardshampoo is een must, zowel voor je baardharen als voor je onderliggende huid. Baardshampoo is speciaal samengesteld om de dikkere en drogere haren van je baard schoon te houden. Gebruik dus zeker nooit een gewone shampoo want deze zal je baardharen dof maken en ervoor zorgen dat je baard z’n glans verliest.
Na het reinigen kan je overgaan tot het verzorgen van de baard.

 

Baardkam en baardborstel

Baardharen zijn vaak stug en moeilijker in model te brengen dan gewone hoofdharen. Een baardkam en baardborstel zijn daarom geen overbodige luxe. Vermijd de plastic varianten als je geen last wil hebben van statische elektriciteit. Kies daarom voor een houten of hoornen kam en een borstel met natuurlijke haren.
Dagelijks even kammen en borstelen zorgt ervoor dat je haren in de juiste richting liggen. Een kam gaat wat dieper in je baard om alle haren goed mee te nemen. Met een baardborstel maak je de haren wat zachter, de borstel neemt ook de losse haren mee uit je baard, zodat je baard er verzorgd uit blijft zien. 

 

Snorrenkam

Net zoals de baardkam, gebruik je de snorrenkam om je snor in model te kammen. Het is ook ideaal om snorrenwax gelijkmatig door je snor te kammen.

 

 

Snorrenwax

Snorrenwax is aangewezen om je snor in model te brengen maar ook om een mooie glans aan te brengen en je snorharen te hydrateren. Gebruik een kleine hoeveelheid wax, kneed en verdeel over je handpalm en breng vanaf het midden op je snor aan en werk naar buiten toe. Laat de uiteinden wat langer groeien voor een snor met krullend karakter.

 

Baardbalsem

Baardbalsem gebruik je zowel om je baard in model te brengen als om je huid te voeden.
De textuur van balsem is steviger dan die van olie, waardoor er meer product in de baard achterblijft en minder in de huid doordringt. Gebruik daarom baardbalsem voor de verzorging en het vormen, gebruik baardolie voor het hydrateren van je huid.

Baardbalsem verlicht ook jeuk, schilfering en irritatie tijdens de groei van uw baard.
Je brengt de balsem aan door hem lichtjes in te wrijven en in te masseren zonder na te spoelen. Deze verzorging mag je dagelijks aanbrengen.

 Baardolie

Zoals eerder gezegd gebruik je baardolie voornamelijk voor de huid onder je baard te verzorgen en hydrateren. Je baard gaat er door natuurlijk glanzen en het aangenaam parfum laat je baard ook lekker ruiken. Kies altijd een olie van goede kwaliteit.
Gebruik enkele druppels olie en masseer deze zoveel mogelijk in op je huid. Gebruik nadien de baardkam om je baard weer in model te brengen.

 

 

Snorschaar

Knip met de schaar de snorharen die over je lippen groeien precies af en hou je snor mooi in model.

 

 

Mini precisie scheermesje

Dankzij de wigvormige scheermesjes in deze mini safety razor van Merkur, kan u heel precies uw baard, snor, bakkebaarden en wenkbrauwen aflijnen. 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »