test banner

Sports of the World

  • Geplaatst op
  • Door Sofie Wolf
  • 0
Sports of the World

Victorinox, een icoon onder de zakmessen.

De wereld van Victorinox gaat terug tot het jaar 1884, toen de overgrootvader van huidig CEO Carl Elsener in Ibach-Schwyz een snijwerkplaats opende. Zijn revolutionaire idee om een ​​compact mes te maken met een scala aan praktische functies was een succes: het Zwitserse zakmes was geboren

Aangezien de behoeften en technologieën van klanten in de loop der jaren veranderden, is het legendarische Zwitserse zakmes ook geëvolueerd en is het nu verkrijgbaar in een reeks varianten wereldwijd. Kwaliteit, functionaliteit, innovatie en iconisch design hebben de hoogste prioriteit bij Victorinox, en dit geldt ook voor hun andere productcategorieën: huishoudelijke en professionele messen, horloges, reisuitrusting en geuren. 

Het Victorinox verhaal gaat niet alleen over hoe het «Original Swiss Army Knife» een icoon werd. Het Zwitserse zakmes heeft veel fascinerende verhalen te vertellen: verhalen over hoe hun producten oplossingen hebben geboden en zelfs levens hebben gered op het land, in het water en in de lucht, en meer recentelijk zelfs in de ruimte.


Het ontwerpen van het volgende klassieke zakmes

Bij Victorinox houden ze van frisse en onontdekte ideeën. Daarom zijn ze een jaarlijkse Victorinox Design Contest gestart, waar fans en designliefhebbers hun ideeën voor de nieuwe Classic Limited Edition-messen kunnen indienen.



Victorinox Classic Sports of the World Limited Edition 2020

Dit jaar was het thema ‘Sports of the World’.



Ontmoet enkele ontwerpers van deze editie

Jaime Moroldo Lira & Endgork Moroldo / Spanje

Voor dit ontwerp liet het Spaans duo zich inspireren door het assortiment sportartikelen dat wordt gebruikt in de sportwereld. Meestal kunnen deze een beetje saai zijn, maar de Spanjaarden hebben ze een unieke en frisse uitstraling gegeven door de vormen van die objecten te stylen en door een uniek kleurenpalet toe te passen. Ze hopen dat de Victorinox-fans net zo van dit ontwerp genieten als zij van het maken ervan.


Piotr Wycichowski / Polen

Piotr Wycichowski is een voetbalfan pur sang. Een zakmesontwerp met een klassieke voetbal en een verzameling internationale vlaggen, konden voor de Pool dus niet ontbreken in de nieuwe Classic Limited Edition van dit jaar. De wereldwijde populariteit van de voetbalsport wordt zo gesymboliseerd.



Beatrice Biliuta / Roemenië

Het winnende voorstel van de Roemeense Beatrice, Deep Dive genaamd, draait om het idee van absolute vrijheid, wat het eerste gevoel is dat je ervaart tijdens het duiken in de diepe oceanen. Ze wilde een sport illustreren waarmee je de onderwaterwereld kunt verkennen vol oneindig leven, kleur en schoonheid.


Ben je helemaal verkocht door één van de bovenste ontwerpen? Of ben je benieuw naar al de andere 7 winnende inzendingen van dit jaar, bekijk en bestel ze allemaal in onze webshop



Cijfers van de Design Contest 2020

Vanaf het begin heeft Victorinox samengewerkt met Jovoto, een open innovatieplatform. Op jovoto.com lossen mensen uit meer dan 150 landen creatieve uitdagingen op. 

Enkele cijfers van de Victorinox Design Contest voor 2020

  • Ingediende ideeën : 2155
  • Deelnemende landen : 62
  • Vooraf geselecteerde ideeën : 100
  • Aantallen winnaars : 10
  • Aantal kiezers : 8200
  • Prijzengeld : 38000€

 

Neem deel aan de Design Contest voor 2021

Dit jaar is het 10-jarig jubileum van de Victorinox geliefde Classic Limited Edition Design Contest en ze vieren deze mijlpaal met een nog een andere opwindende uitdaging: een ontwerp maken voor hun "Patterns of the World" - collectie voor volgend jaar, 2021

Victorinox nodigt iedereen uit om ontwerpen in te sturen die uw favoriete patroon laten zien op het 58 mm Classic zakmes. Je kunt beide kanten van het mes gebruiken om je Patterns of the World-ontwerpidee uit te drukken, maar je moet je vooral richten op de voorkant waar het Victorinox Cross & Shield-logo staat.

Als je bent geïnspireerd om zelf deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd, kijken ze bij Victorinox uit naar je ideeën!
Enkele tips om deel te nemen aan de wedstrijd...


Patronen zijn overal ter wereld te vinden, in alle culturen en eeuwen. Hier zijn enkele mogelijke richtingen:
* Gebruik populaire en wereldwijd bekende patronen of gebruik specifieke lokale en traditionele patronen
* Laat u inspireren door natuurlijke patronen zoals ijskristallen, tot technische patronen zoals vloeren en gevels
* Een idee kan komen van een eenvoudig patroon als een schaakbord tot een mooie modedruk

Net als Victorinox moet je ontwerp creatief, iconisch en emotioneel zijn. Ze zijn op zoek naar iets echt unieks en inspirerend, ontworpen door jou! Wil je zelf iets indienen? Doe dat dan tussen 17 april en 29 mei 2020. Meer info vind je hier.

 


Door de jaren heen, enkele vorige winnaars

 

Kies jouw favoriet!

Ben je helemaal verkocht door de nieuwe sportieve Classic Limited Edition 2020, kies zelf jouw favoriet uit onze webshop!



Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »