test banner

Verslag beursbezoek Ambiente 2024

  • Geplaatst op
  • Door Sofie Wolf
  • 0
Verslag beursbezoek Ambiente 2024

Vorig weekend brachten Ingeborg, Dirk en Joannes een bezoek aan de Ambientebeurs in Frankfurt (Duitsland). Ambiente is één van de grootste consumentengoederen beurzen ter wereld met 4,500 exposanten uit 92 verschillende landen. We geven jullie graag een inkijk achter de schermen en kondigen daarmee weer heel wat nieuwigheden aan... 

Ambiente wordt jaarlijks gehouden in de 'Messe' van Frankfurt (de beurs van Frankfurt), die bestaat uit ontzettend veel hallen. Dit jaar vond ze plaats van 26 tot 30 januari en je vindt er àlles wat met detailhandel te maken heeft. Keukenspullen, koksmessen, zakmessen, cadeauwaren, servies en interieurdecoratie, je kan het zo gek niet verzinnen of het staat er tentoongesteld. Leveranciers pakken uit met hun nieuwe collecties en proberen hun producten aan de man te brengen.

We bezoeken de beurs vooral om inspiratie op te doen bij onze vaste leveranciers en te kijken naar nieuwigheden, ook bij andere leveranciers, die ons assortiment zouden kunnen aanvullen.




/ GOYON-CHAZEAU /

Deze Franse leverancier Goyon-Chazeau is bekend om zijn populaire Le P'tit Tradi officemes en le Grand tradi keukenmes, beide messen zijn een enorme hit in onze winkel. Binnenkort komt er een nieuwe set steakmessen bij in ons assortiment.




/ YAKELL : EEN NIEUWE JAPANSE KOKSMESSENSERIE /
Japanse koksmessen zijn enorm populair. Sinds enkele jaren hebben we de Yakell Super Gou en de Yakell Ran serie in huis gehaald. We bekijken of we nog een plaatsje hebben voor een extra serie, wordt dus vervolgd...







/ LAGUIOLE EN AUBRAC /
Vervolgens brachten we naar goede gewoonte een bezoek aan de stand van Laguiole en Aubrac. Hier wordt het Messenwinkel-team elk jaar goed in de watten gelegd met goede wijn, lekkere charcuterie en heerlijke Franse kazen. Maar ook met mooie, Franse zakmessen natuurlijk! 





Ook hier koos het team weer heel wat nieuwe messen en werkten we onze 10de editie van de Laguiole dag (september 2024) helemaal uit.

Het mes in doorzichtig acryl met koper, zilver en goud snippers komt ook met een nieuwe look. Deze messen  worden heel binnenkort verwacht. Hou onze laguiole collectie in de gaten.








/ SABATIER /
Bij de Franse leverancier Sabatier vielen we vorig jaar voor de 'Ideal Provence' messenserie in, hoe kan het ook anders met zo'n naam... olijfhout
Ideal Provence is een klassieke volledig gesmede messenserie van Lion Sabatier die aan elke behoefte in de keuken voldoet. De serie heeft een optimaal gewicht en balans, waardoor ze prettig in de hand ligt. De Ideal Provence serie wordt dit jaar uitgebreid met een klein santoku mes en een vleesmes.






/ KAI /

Kai komt dit jaar met een nieuwe toevoeging aan de populaire Kai Shun Classic serie: de Kai Shun Classic Kiritsuke 8". Binnenkort verkrijgbaar in onze winkel en webshop. Liever toch al ééntje reserveren? Stuur ons een mailtje.






Met een mandoline ben je in staat keer op keer plakjes van een constante dikte te snijden: zéér snel, effeciënt en veilig.

Het merk Michel Bras is ontstaan uit een samenwerking tussen de Franse top-chef Michel Bras en het messenmerk KAI



De mandoline is voorzien van 5 vlijmscherpe bladen gemaakt van het VG10 edelstaal. Dankzij zijn fijne afwerking snijd je met deze mandoline in een handomdraai mooi schijfjes (0-10mm) en/of julienne reepjes (3, 7 of 10mm). De mandoline is naast zijn stijlvolle uiterlijk standaard voorzien van een handbeschermer en een bewaardoosje voor de verschillende messen.

Ben jij ook helemaal weg van deze nieuwe mandoline? Pre-order ze alvast door ons te mailen [email protected]!


/ GRAVEREN /
De Messenwinkel staat nooit stil, zo bekijken Dirk en Joannes op de beurs nieuwe graveermachines. Het plan is om een uitgebreidere graveermachine aan te schaffen, die ook logo's en grote oplages makkelijk kan graveren. De nieuwe machine komt ook in de winkel zelf te staan, waardoor er vrijwel onmiddellijk kan worden gegraveerd. To be continued...





/ NIEUWE KLEUR VICTORINOX LIMITED EDITION 2024/
Ook bij VictorInox hielden we halt. VictorInox is een vaste waarde in onze winkel, vooral voor zakmessen, maar ook voor koksmessen.

Elk jaar wordt in het voorjaar de nieuwe uitgave Limited Edition 2024 Alox voorgesteld. Dit jaar zijn de 3 messen in Terra Brown. De limited edition 2024 bestaat uit de Classic SD Alox, de Pioneel X Alox en de Hunter Pro Alox. Twee van de drie messen zijn deze week net binnengekomen, wacht dus niet om jouw limited exemplaar te bemachtigen...



Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »