Herder

Heft uit beukenhout.Het bekende molenmesje van Herder met uitzonderlijke snijeigenschappen.

Op voorraad
€ 19,25 Incl. btw

Het bekende molenmesje van Herder

Dankzij het extra geharde staal is het lemmet zeer dun geslepen. Daardoor is dit mes dunner dan normale schilmessen waardoor ook het snijden van zeer fijne plakken mogelijk is zonder extra krachtinspanning.

Scherper! Dankzij de uiterst dunne met de hand uitgeslepen snede.

Uiterst dun maar bijzonder stabiel lemmet. Hierdoor tijdens het snijden altijd volledige controle over de snijrichting en daardoor dus veiliger voor uw handen.

1e klas materiaal en generaties vakmanschap geeft de beroemde lange levensduur van het Molen® mes


De firma Robert Herder maakt al sinds 150 jaar schilmessen en groentemessen in Solingen. Niet alleen schilmessen maar ook prachtige keukenmessen, koksmessen en trancheermessen en verzamelaarsitems zoals de Lignummessen. 
In Solingen zijn de officiële opleidingen verdwenen en worden jonge ambachtsleiden door Robert Herder zelf opgeleid tot meesterslijper.

Elk Molenmes® ondergaat 60-70 handelingen voordat het klaar is voor gebruik. 
Een fabriek kan het niet genoemd worden, meer een ambachtelijke werkplaats. Gemoderniseerd waar nodig en traditioneel. Dat kan niet overtroffen worden. De messen worden nog steeds met de hand gemaakt. Niet alleen met de hand geslepen maar de messen worden ook echt handmatig in elkaar gezet. Zo wordt met veel gevoel elk houten handvat met de hand geschuurd en afgewerkt. Waar zie je dat nog in het Europa van nu?




0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x