Herder

Het bekende molenmesje van Herder (RVS) is ideaal als aardappelmesje. Het heft is uit beukenhout en het mes heeft uitzonderlijke snijeigenschappen en een lange levensduur.

Op voorraad
€ 19,95 Incl. btw

Het bekende molenmesje van Robert Herder in RVS (roestvrij staal)

Het Robert Herder molenmes in RVS is een perfect schilmes. Doordat dit mesje over het hele lemmet zeer dun is uitgeslepen snijdt het als geen ander. Het is het ideale aardappelschilmes!

De molenmesjes zijn gemaakt voor het moeiteloos en snel schillen en doorsnijden van aardappels, wortels, uien, prei, komkommers, tomaten, fruit etc. Dit mes is een alleskunner.
Door de unieke en lang blijvende scherpte van dit authentieke mes gaat het snijden eenvoudig en moeiteloos.

De molenmesjes worden al sinds 1872 met de hand gemaakt en geslepen bij Robert Herder in het Duitse Solingen. De heften zijn gemaakt van beukenhout, bevestigd met aluminium nagels.

Dankzij het extra geharde roestvrij staal is het lemmet zeer dun geslepen. Daardoor is dit mes dunner dan normale schilmessen waardoor ook het snijden van zeer fijne plakken mogelijk is zonder extra krachtinspanning.

Het lemmet is bijzonder stabiel en zeer scherp en heeft dankzij het 1e klas materiaal en generaties vakmanschap een lange levensduur!

Het molenmesje bestaat ook in carbonstaal (roestend).

Zaterdag 23 maart 2024 organiseren wij ter ere van onze 160ste verjaardag een speciaal event in samenwerking met Robert Herder!

Herder komt op deze feestelijke dag live demonstreren hoe hun bekende tafelmes wordt geassembleerd! Je kan die dag jouw eigen tafelmes laten assembleren met een heft in een houtsoort naar keuze (volgens beschikbaarheid).

Ook het bekende molenmesje is vanaf die dag beschikbaar met ons mooi verjaardaglogo gegraveerd in het houten heft. Deze gegraveerde verjaardagseditie komt uit in een gelimiteerde oplage. Dus twijfel niet en haal vanaf zaterdag 23 maart dit uniek én superscherp schilmesje in huis!


De firma Robert Herder maakt al sinds 150 jaar schilmessen en groentemessen in Solingen. Niet alleen schilmessen maar ook prachtige keukenmessen, koksmessen en trancheermessen en verzamelaarsitems zoals de Lignummessen. 
In Solingen zijn de officiële opleidingen verdwenen en worden jonge ambachtslieden door Robert Herder zelf opgeleid tot meesterslijper.

Elk Molenmes® ondergaat 60-70 handelingen voordat het klaar is voor gebruik. 
Een fabriek kan het niet genoemd worden, meer een ambachtelijke werkplaats. Gemoderniseerd waar nodig en traditioneel. Dat kan niet overtroffen worden. De messen worden nog steeds met de hand gemaakt. Niet alleen met de hand geslepen maar de messen worden ook echt handmatig in elkaar gezet. Zo wordt met veel gevoel elk houten handvat met de hand geschuurd en afgewerkt. Waar zie je dat nog in het Europa van nu?

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x