Kai

Yanagiba mes uit de Seki Magoroku serie van KAI met een vlak lemmet van 21cm en een houten handgreep van 13.4cm.

Op voorraad
€ 82,50 Incl. btw

Yanagiba uit de Seki Magoroku serie
Lemmet 21cm - Handgreep 13.4cm
MGR 210Y

Eigenschappen

* Traditioneel japans mes 
* Gepolijst roestvrijstaal 
* Licht van gewicht
* Hardheid van 58° HRC! 
* Geweldig scherp 
* Heft in redwood 
* Zeer betaalbaar

Seki Magoroku, de traditionele Japanse koksmessen, worden al honderen jaren in deze vormgeving geproduceerd. Daarnaast is de serie met enkele Europese lemmetvormen aangevuld. Een yanagiba is een eenzijdig geslepen sushimes. Dat wil zeggen dat ene deel van het lemmet vlak is en de binnenkant hol. Deze manier van bewerken zorgt ervoor dat je gemakkelijk lange, dunne plakken vis kan snijden. Opgelet: dit mes kan je alleen slijpen met een slijpsteen, nooit wetten met een aanzetstaal! 

De lijn valt op door haar glanzend gepolijst hoogwaardig stalen lemmet met een hardheid van 58 HRC en een uiterst fijn gepolijst snijvlak, dat deze messen bijzonder goede snijeigenschappen geeft.

Het heft in de traditionele kastanjevorm is van Red Wood gemaakt. Deze houtsoort is van origine zeer rijk aan olie en daardoor waterbestendig. De gepolijste krop van polypropyleen harmonieert uitstekend met de mooie natuurlijk kleur van het hout.

Japanse keukenmessen zorgen voor een zeer andere ervaring tijdens het snijden dan Europese messen. Door het enkelvoudige plaatstaal is het gemakkelijk in gebruik, maar komt er ook iets sneller slijtage op dan bij andere messen. Het voordeel is dan weer dat dit mes ook veel sneller gescherpt kan worden.


Bekijk de KAI catalogus 
 

Over het slijpen van enkelzijdig geslepen messen (Deba, Yanagiba)
(uit de Kai-catalogus)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x