CURSUSSEN IN DE MESSENWINKEL

Bel ons en schrijf je in voor onze populaire workshops & cursussen!

Wil je een nieuwe skill aanleren, een nieuwe ervaring opdoen of gewoon een leuke namiddag spenderen met je vrienden of partner?

Wat denk je van sneller werken in de keuken met professionele snijtechnieken, of zelf je messen slijpen - zodat je ze niet telkens moet laten slijpen?

Of heb je het gehad met de plastieken wegwerpmesjes en wil je eindelijk overschakelen naar een milieu- en huidvriendelijker alternatief zoals de safety razor of het open scheermes?

Dan ben je bij De Messenwinkel aan het juiste adres. Op deze pagina kan je ons aanbod cursussen en workshops raadplegen, die maandelijks geüpdate worden.
Blijf je liever via mail op de hoogte? Schrijf je dan hier in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Heb je interesse of vragen na het lezen? Dan kan je ons altijd bereiken op +32(0)3 233 24 42 of mailen naar [email protected].

Deelnemen aan één van onze cursussen 
Inschrijven kan enkel telefonisch via +32(0)3 233 24 42 (din t/m zat van 10u tot 18u), niet via mail.

Waar?
Alle cursussen gaan door in De Messenwinkel (2de verdieping), Mechelseplein 7 in Antwerpen.

Cursusgeld overmaken
Na het telefonisch reserveren van uw plaats, vragen we u het cursusgeld over te maken, pas dan is uw plaats verzekerd.
Op naam: De Koordenwinkel bv, Mechelseplein 7, 2000 Antwerpen.
Op rekeningnr: IBAN BE15 7795 9747 1130 - BIC GKCCBEBB.
In mededeling: uw naam en de datum van de cursus.

Leer snijden in de Messenwinkel

VOLG DE SNIJCURSUS : "Leer snijden als een prof."

Wat?
Chef-kok Paul Andriesen leert je de juiste snijtechnieken en kneepjes van het vak zodat je zelf thuis juist en vlot groenten kan snijden. Vers eten bereiden en koken wordt een waar plezier! We voorzien voor deze cursus (seizoens)groenten vers van bij de boer/markt die je dan leert verwerken en mee naar huis kan nemen in je eigen potjes of een papieren zak van De Messenwinkel, zo kan je er thuis nog een lekker soepje of groentenstoofpotje van maken. We volgen het ritme van de seizoengroenten, dus elke cursus snijden is anders. Ook jouw persoonlijk anti-slip snijmatje dat je gebruikt tijdens de workshop mag je nadien meenemen. Bovendien krijg je vervolgens een exclusieve 10% korting op onze koksmessen.

Voor wie?
Voor iedereen die op de juiste manier wil leren snijden met een koksmes, snel en efficiënt (seizoens)groenten wil verwerken in de keuken, bewuster en plasticvrijer in het leven wil staan door verse groenten te verwerken en lokaler wil kopen.

Meenemen:
Neem zeker tupperwaredoosjes of een glazen bokaal mee om de gesneden groenten mee in te vervoeren naar huis.

Prijs? 
€30

Uw voordeel 
10% korting op uw aankoop van koksmessen en slijpmateriaal (geldig de dag van de cursus)

Wanneer?

ZATERDAG 24/2 van 11-13u (VOLZET)
ZATERDAG 24/2 van 15-17u (VOLZET)

ZATERDAG 6/4 van 11-13u
ZATERDAG 6/4 van 15-17u 

Leer slijpen in de Messenwinkel


VOLG DE SLIJPCURSUS : "Een koksmes leren slijpen op een slijpsteen met Dirk."

Wat?
In 2 uur tijd leer je een koksmes opnieuw vlijmscherp maken op een slijpsteen. Handig voor als je regelmatig kookt! Breng zeker ook je koksmessen mee naar de cursus, slijpstenen hebben we alvast klaarliggen voor u. Doelstelling: nooit meer een bot mes in huis!

Dit is een workshop voor zowel een enthousiaste hobbykok als voor een doorwinterde beroepskok. Met wat moeite en een eenvoudige slijpsteen kan je je keukenmessen ten allen tijde vlijmscherp maken. Op zich is het geen moeilijke opdracht, maar je zal zien dat het resultaat zal afhangen van een heleboel kleine weetjes en tips.

Na een theoretisch gedeelte wordt er vooral aandacht besteed aan het praktisch gedeelte en leer je effectief zelf hoe je de juiste houdingen aanneemt en handelingen uitvoert. Je zal het verschil leren voelen tussen scherp en nog scherper en zal een antwoord krijgen op volgende prangende vragen:

  • Hoe komt het dat uw keukenmes bot is geworden?
  • Welke verschillende slijpstenen bestaan er?
  • Wat is het verschil tussen verschillende staalsoorten zoals carbonstaal of damaststaal?
  • Wat is de juiste houding tijdens het slijpen?
  • Bij de ene lukt het en bij de andere niet, waarom?

Wie?
Meesterslijper Dirk Ameloot heeft zijn slijpervaring opgedaan in de messenstreek in Duitsland: Solingen. Bij de fabriek van Herder (bekend van de molenmesjes) en Dovo leerde hij de kneepjes van het vak. Hij is ook verantwoordelijk voor de slijp- en graveerdienst van de Messenwinkel.

Meenemen:
Neem zeker 1à2 botte koksmessen mee om met te leren slijpen.

Prijs?
 
€35

Uw voordeel 
10% korting op uw aankoop van slijpmateriaal (geldig de dag van de cursus)

Wanneer?

ZATERDAG 17/2 van 11-13u (volzet)
ZATERDAG 17/2 van 15-17u (volzet)

ZATERDAG 16/3 van 11-13u (volzet)
ZATERDAG 16/3 van 15-17u (volzet)

Leer scheren met een open scheermes in de Messenwinkel
 


VOLG DE SCHEERCURSUS: "Leren scheren met een klassiek open scheermes met Monsieur Léon."

Wat?
In 2 uur en 30 minuten leer je jezelf scheren met een klassiek open scheermes met de hulp van de scheerexpertise van Monsieur Léon.

In de cursus gaat Monsieur Léon we zeer gedetailleerd in op alle facetten: van het onderhouden en scherpen van uw open scheermes tot het optimaal inzepen en het haarfijn wegscheren van de baardharen. Ook aan de afwerking wordt uitgebreid aandacht gegeven: de kers op de taart is het afwerken met een aluinsteen om het bloeden te stelpen, balsem om de huid te verzachten en/of talkpoeder voor een nog zachtere afwerking. Ga voor het allerbeste scheerresultaat met Monsieur Léon!

Wil je meer weten over Monsieur Léon, 'Villa Vanzelf' of wil je meer praktische informatie over de cursussen? Klik dan hier of stuur een mailtje naar [email protected].

Wie?
Monsieur Léon legt met zijn VillaVanzelf de nadruk op duurzaam scheren: het scheren met een open scheermes is niet alleen de meest klassieke manier van scheren die er is, maar ook diegene die ons milieu het minst belast.

Wat heeft u nodig?
Je hebt zeker een klassiek open scheermes, een hangriem , spanriem en scheerkwast nodig bij de cursus. Het is immers de bedoeling dat je na de cursus het scheren met een klassiek open scheermes regelmatig thuis oefent. Je kan voor de cursus begint of na afloop ervan nog dingen aankopen in de winkel.

Prijs?
€60 (eigen materiaal meebrengen).

Wanneer?
Nieuwe cursusdata worden aangekondigd in de loop van 2024.Volg de scheerdemo in de MessenwinkelVOLG DE SCHEERDEMO : "Glad geschoren in 2 uur vol scheertips met Karl Indigne."

Wat?
Op 2 uur krijg je een overzicht van de vele mogelijkheden die je als man hebt bij het scheren. Scheren is een ambacht waar je best even de tijd voor neemt. Met deze demo-cursus maak je van scheren een leuk, uitdagend en kwalitatief moment. Je krijgt een demonstratie van het scheren met een safety razor en een open scheermes. Een stukje scheergeschiedenis en de mogelijkheid tot discussie en uitwisselen van ideeën en werkwijzen hoort er ook bij. Een demo voor iedere man!

Wie?
Karl Indigne van Baume.be was jarenlang naarstig op zoek naar het juiste scheerproduct omdat hij last had van zijn gevoelige huid. Nadat zijn favoriete merk niet meer verkocht werd, besloot hij zijn eigen scheercrème en balsem op de markt te brengen! Scheergerief van Belgische bodem met natuurlijke ingrediënten én met respect voor de huid.

Prijs?
€15

Wanneer?
Nieuwe cursusdata worden aangekondigd in de loop van 2024.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x