Cursussen in De Messenwinkel

Goed nieuws: vanaf het najaar van 2018 blazen wij nieuw leven in onze cursussen. Wij herdachten onze formules en vooral de cursus snijden is volledig vernieuwd. Heb je interesse of vragen na het lezen? Dan kan je ons altijd bereiken op 0032 3 233 24 42 of mailen naar info@messenwinkel.eu.

1. Glad geschoren in 2 uur vol scheertips met Karl Indigne - demo 

Wat?
Op 2 uur krijgt u een overzicht van de vele mogelijkheden die u als man heeft bij het scheren. Scheren is een ambacht waar je best even de tijd voor neemt. Met deze cursus maak je van scheren een leuk, uitdagend en kwalitatief moment. U krijgt een demonstratie van het scheren met een safety razor en een open scheermes. Een stukje scheergeschiedenis en de mogelijkheid tot discussie en uitwisselen van ideeën en werkwijzen hoort er ook bij. Een demo voor iedere man!

Wie?
Karl Indigne van Baume.be was jarenlang naarstig op zoek naar het juiste scheerproduct omdat hij last had van zijn gevoelige huid. Nadat zijn favoriete merk niet meer verkocht werd, besloot hij zijn eigen scheercrème en balsem op de markt te brengen! Scheergerief van Belgische bodem met natuurlijke ingrediënten én met respect voor de huid.

Waar?
De demo heeft plaats in de oude kelder van De Messenwinkel, Mechelseplein 7, 2000 Antwerpen.

Prijs?
Deze demo is gratis! Bel ons op 0032 3 233 24 42 om uw plaatsje te reserveren.

Wanneer?

  • 1 december van 15 tot 17u bij Karl Indigne van Baume.be

Heeft u zin om erbij te zijn? Kijk dan onderaan op deze pagina. -------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Leren scheren met een klassiek open scheermes met Monsieur Léon

Wat?
In 2 uur en 30 minuten leert u zichzelf scheren met een klassiek open scheermes met de hulp van de scheerexpertise van Monsieur Léon.

In de cursus gaat Monsieur Léon we zeer gedetailleerd in op alle facetten: van het onderhouden en scherpen van uw scheermes tot het optimaal inzepen en het haarfijn wegscheren van de baardharen. Ook aan de afwerking wordt uitgebreid aandacht gegeven: de kers op de taart is het afwerken met een aluinsteen om het bloeden te stelpen, balsem om de huid te verzachten en/of talkpoeder voor een nog zachtere afwerking. Ga voor het allerbeste scheerresultaat met Monsieur Léon!

Wie?
Monsieur Léon legt met zijn VillaVanzelf de nadruk op duurzaam scheren: het scheren met een open scheermes is niet alleen de meest klassieke manier van scheren die er is, maar ook diegene die ons milieu het minst belast.

Wat heeft u nodig?
U heeft zeker een klassiek open scheermes, een hangriem , spanriem en scheerkwast nodig bij de cursus. Het is immers de bedoeling dat u na de cursus het scheren met een klassiek open scheermes regelmatig thuis oefent. U kan voor de cursus begint of na afloop ervan nog dingen aankopen in de winkel.

Waar?
De cursus heeft plaats in de oude kelder van De Messenwinkel, Mechelseplein 7, 2000 Antwerpen.

Prijs:
40.00 euro als u zelf materiaal heeft (aangekocht in de winkel), 60.00 euro als u graag het materiaal van de instructeur ontleent.


Wanneer?

  • Op zaterdag 24 november geeft Monsieur Léon 2 uur en half les van 14u30-17u00. Nog 1 Plaats

Heeft u zin om erbij te zijn? Kijk dan onderaan op deze pagina.

Voor iedereen die Antwerpen moeilijker kan bereiken, kunnen we ook de andere cursussen van Monsieur Léon warm aanbevelen. Deze vinden regelmatig plaats in Leuven, Gent en op andere plekken in Vlaanderen. Op 4 augustus kan je ervoor terecht in het MOT (Het Museum voor Oude Technieken) in Grimbergen, op 11 september en 13 november in Leuven samen met Lady Mary, die nu ook een eerste workshop scheren met safety razor voor vrouwen op poten heeft gezet. Voor meer informatie kan je hier altijd meer lezen.  

Wil je meer weten over Monsieur Léon, 'Villa Vanzelf' of wil je meer praktische informatie over de cursussen? Klik dan hier of stuur een mailtje naar monsieurleon@villavanzelf.org.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Een koksmes leren slijpen op een slijpsteen met Dirk

Wat?
In 2 uur tijd leert u een koksmes opnieuw vlijmscherp maken op een slijpsteen. Handig voor als u regelmatig kookt! Breng zeker ook uw koksmes mee naar de cursus, slijpstenen hebben we alvast klaarliggen voor u. Doelstelling: nooit meer een bot mes in huis!

Dit is een workshop voor zowel een enthousiaste hobbykok als voor een doorwinterde beroepskok. Met wat moeite en een eenvoudige slijpsteen kan u uw keukenmessen ten allen tijde vlijmscherp maken. Op zich is het geen moeilijke opdracht, maar u zal zien dat het resultaat zal afhangen van een heleboel kleine weetjes en tips.

Na een theoretisch gedeelte wordt er vooral aandacht besteed aan het praktisch gedeelte en leer je effectief zelf hoe je de juiste houdingen aanneemt en handelingen uitvoert. Je zal het verschil leren voelen tussen scherp en nog scherper en zal een antwoord krijgen op volgende prangende vragen:

  • Hoe komt het dat uw keukenmes bot is geworden?
  • Welke verschillende slijpstenen bestaan er?
  • Wat is het verschil tussen verschillende staalsoorten zoals carbonstaal of damaststaal?
  • Wat is de juiste houding tijdens het slijpen?
  • Bij de ene lukt het en bij de andere niet, waarom?

Wij hebben slijpstenen om te gebruiken tijdens de cursus, maar breng zeker enkele oude keukenmessen van uzelf mee. De cursussen in de kelder van De Messenwinkel te Antwerpen worden gegeven in een krappe ruimte, dus we kunnen helaas geen extra personen toelaten.

Wie?
Dirk heeft zijn slijpervaring opgedaan in de messenstreek in Duitsland: Solingen. Bij de fabriek van Herder (bekend van de molenmesjes) en Dovo leerde hij de kneepjes van het vak. Hij is ook verantwoordelijk voor de slijpdienst van de Messenwinkel.

Waar?
De cursus vindt plaats in de oude kelder van De Messenwinkel, Mechelseplein 7, 2000 Antwerpen.

Prijs?
 
30.00 euro

Wanneer?

  • Momenteel nog geen nieuwe cursusdatum, hou onze website & sociale media in 't oog voor komende data in januari! 

Heeft u zin om erbij te zijn? Kijk dan onderaan op deze pagina.

 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 

4. Leren snijden met een koksmes met Philippe De Ryck voor de perfecte dagelijkse keuken

Wat?
In 2 uur leert u alles over een koksmes en slaagt u erin om veilig en efficiënt te snijden, zoals alle chefkoks. Ontdek verschillende snijtechnieken en trucs. U hoeft niets mee te brengen, want een scherp koksmes en een snijplankje liggen op u te wachten. Wij zorgen voor de groenten waar u achteraf een lekkere soep van kan maken. Een cursus voor zowat iedereen die graag kookt en/of graag tijd bespaart in de keuken.

- U krijgt de soepgroenten die u heeft gesneden zelf mee naar huis samen met een recept voor een lekkere soep.

- U krijgt één van onze handige kunststoffen snijplankjes mee naar huis met een onderzijde van antislip. 

- Bovendien krijgt u vervolgens 10% korting op al onze koksmessen. 

Wie?
Philippe De Ryck is kok van opleiding en deed jarenlang ervaring op in een klasse restaurant in Antwerpen. Groenten snijden en verwerken in gerechten is een tweede natuur voor hem geworden en hij staat klaar om zijn tips & tricks door te geven aan onze cursisten. Bij hem leer je de basiskneepjes van het vak.

Waar?
De cursus heeft plaats in de oude kelder van De Messenwinkel, Mechelseplein 7, 2000 Antwerpen.

Prijs?
 
€19,50

Wanneer?

  • Momenteel nog geen nieuwe cursusdatum, hou onze website & sociale media in 't oog voor komende data in januari!

Heeft u zin om erbij te zijn? Kijk dan onderaan op deze pagina.

 

_______________________________________________________________


U wilt graag deelnemen aan één van onze cursussen? Volg dan onderstaande instructies.


Alle cursussen gaan door in de oude kelder van De Messenwinkel.
Om in te schrijven belt u ons op 00 32(0)3/233.24.42. (dinsdag t/m zaterdag van 10u tot 18u)

Inschrijven via e-mail is niet mogelijk!

Gelieve het cursusgeld over te maken via onderstaande gegevens:
De Koordenwinkel bvba, Mechelseplein 7, 2000 Antwerpen.
IBAN BE15 7795 9747 1130 - BIC GKCCBEBB.

Vergeet niet uw naam en de datum van de cursus te vermelden.

Bedankt en tot in onze winkel!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x