Informatie over beginnerspakketten

Waarom een beginnerspakket aanschaffen of cadeau doen? 

Dit startersset is een fascinerend en uitdagend cadeau voor mannen. Dat het scheren met een klassiek open scheermes wat moeilijker is dan scheren met een supermarkt krabbertje, vinden mannen niet erg. Integendeel, de meeste mannen houden wel van een uitdaging. Een fantastisch scheerresultaat is het doel!

Wat zit er allemaal in een
beginnerspakket?

1. Een klassiek open scheermes
Deze zijn zo goed als onverslijtbaar, maar wel kwetsbaar. Behandel uw scheermes met de grootste zorg. De meeste scheermessen hebben een lemmet in koolstofstaal en zijn enorm gevoelig voor roest en stain (zwarte vlekken op het metaal). Goed droogmaken na gebruik en nooit te lang scheren is een must. Door de extreme kwetsbaarheid van het materiaal is het helaas niet mogelijk om het mes terug te sturen of te ruilen. 
2. Een hangriem
Met de bijgeleverde hangriem kan u uw scheermes elke dag onderhouden voor u zich scheert. Indien u uw scheermes dagelijks gebruikt, moet u zeker ook eerst de canvaszijde gebruiken om de snede te richten. De lederzijde polijst uw scheermes zodat het zacht aanvoelt op de huid.
3. Een tube gele pasta
De pasta is een soort vet om het leder van uw hangriem te onderhouden. In de handleiding vindt u aanwijzingen om uw riem op de beste manier in te strijken. Een bijkomend voordeel is dat uw hangriem niet meer gevoelig is voor water. Waterdruppels kunnen immers donkere lelijke vlekken maken op uw mooie hangriem.4. Een handleiding

Deze is vooral op praktijk gericht, zodat u zo snel en gemakkelijk mogelijk leert scheren met uw nieuwe scheermes. Dit gebeurt in verschillende stapjes die u één voor één uzelf aanleert. Naast de belangrijkste dingen die u moet weten, verwijst de handleiding vooral naar filmpjes op scheercursus.be

 
 
 
5. en 6. Een rundslederen spanriem en een tube rode pasta (Zit enkel in een compleet beginnerspakket)
Door het maken van foutjes wordt uw scheermes alsmaar botter. Daarom is het belangrijk dat u ook een spanriem heeft. Hiermee kan u uw scheermes steeds zelf opnieuw aanscherpen. Regelmatig moet u uw spanriem behandelen met klein beetje rode pasta. 7. Een rubberen afstrijkring
Praktisch en vriendelijk voor uw scheermes. Laat u toe uw scheermes op de meest veilige manier te ontdoen van scheerschuim. Gewoon afspoelen na gebruik. Zet absoluut geen druk op uw scheermes bij het afvegen van uw scheermes op de afstrijkring.
Wat zit er niet in een
beginnerspakket?
Hoewel het niet in een
beginnerspakket zit, heeft u zeker nog nodig:

  • Een goede scheerkwast
  • Een goede scheerzeep of scheercrème


Welk scheermes kiest u best?
U kan uit de keuzelijst een scheermes kiezen. Dit kan gaan van een degelijk, maar eenvoudige kunststoffen scheermes tot een scheermes met een heft uit ivoor van mammoet. 

Enkele dingen om te weten:

  • 5/8 (duidt op de breedte van het lemmet) is het meest verkozen formaat om te beginnen. Twijfelt u aan het formaat van uw mes? Kies dan voor een 5/8 scheermes.
  • 6/8 is een breder formaat van lemmet. Sommige mensen verkiezen dit formaat.
  • Alle aangeboden scheermessen van De Messenwinkel geven een goed resultaat, ook de goedkoopste.
  • Prima Klang wil zeggen dat het lemmet extra (dun) hol geslepen is wat resulteert in een flexibel en geweldig scheermes.

Hoe gaat u best te werk met een beginnerspakket?
Veel, maar niet te lang oefenen. 5 à 10 minuten is meer dan genoeg per keer. Daarna neemt u over met uw vertrouwde oude scheermateriaal. Op die manier kan u langzaam het hele proces meester worden.

Hoe kunnen we u vanuit De Messenwinkel nog verder helpen?
We begeleiden u graag via de telefoon indien u nog problemen of vragen zou hebben.
Bel ons op het nummer 0032 3 233 24 42 van dinsdag t/m zaterdag van 10u tot 18u.
Via e-mail is het niet haalbaar om u te helpen, omdat de antwoorden die we u willen geven vaak lang en uitgebreid zijn.

U kan deelnemen aan de volgende activiteiten:
Een intensieve scheercursus . De snelste weg naar succes.
Onze demo Glad geschoren in 2 uur komt u op een gezellige en aangename manier alles te weten over uw scheermogelijkheden, inclusies demonstraties, geschiedenis, enz.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x