Herder

Het bekende molenmesje van Herder (RVS) is ideaal als aardappelmesje. Het heft is uit zwart kunststof en het mes heeft uitzonderlijke snijeigenschappen en een lange levensduur.

Op voorraad
€ 16,00 Incl. btw

Het bekende molenmesje van Robert Herder in RVS (roestvrij staal)

Het Robert Herder molenmes in RVS is een perfect schilmes. Doordat dit mesje over het hele lemmet zeer dun is uitgeslepen snijdt het als geen ander. Het is het ideale aardappelschilmes!

De molenmesjes zijn gemaakt voor het moeiteloos en snel schillen en doorsnijden van aardappels, wortels, uien, prei, komkommers, tomaten, fruit etc. Dit mes is een alleskunner.
Door de unieke en lang blijvende scherpte van dit authentieke mes gaat het snijden eenvoudig en moeiteloos.

De molenmesjes worden al sinds 1872 met de hand gemaakt en geslepen bij Robert Herder in het Duitse Solingen. Het heft is gemaakt van zwart kunststof.

Dankzij het extra geharde roestvrij staal is het lemmet zeer dun geslepen. Daardoor is dit mes dunner dan normale schilmessen waardoor ook het snijden van zeer fijne plakken mogelijk is zonder extra krachtinspanning.

Het lemmet is bijzonder stabiel en zeer scherp en heeft dankzij het 1e klas materiaal en generaties vakmanschap een lange levensduur!

Het molenmesje bestaat ook in carbonstaal (roestend).


De firma Robert Herder maakt al sinds 150 jaar schilmessen en groentemessen in Solingen. Niet alleen schilmessen maar ook prachtige keukenmessen, koksmessen en trancheermessen en verzamelaarsitems zoals de Lignummessen. 
In Solingen zijn de officiële opleidingen verdwenen en worden jonge ambachtsleiden door Robert Herder zelf opgeleid tot meesterslijper.

Elk Molenmes® ondergaat 60-70 handelingen voordat het klaar is voor gebruik. 
Een fabriek kan het niet genoemd worden, meer een ambachtelijke werkplaats. Gemoderniseerd waar nodig en traditioneel. Dat kan niet overtroffen worden. De messen worden nog steeds met de hand gemaakt. Niet alleen met de hand geslepen maar de messen worden ook echt handmatig in elkaar gezet. Zo wordt met veel gevoel elk houten handvat met de hand geschuurd en afgewerkt. Waar zie je dat nog in het Europa van nu?
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x