test banner

Bezoek aan de Ambiente beurs in Frankfurt

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 1
Bezoek aan de Ambiente beurs in Frankfurt

We waren natuurlijk ook grote fan van de sushi aan de stand van KAI.

Bezoek aan de Ambiente beurs in Frankfurt

Ambiente vond plaats van 9 tot 13 februari en is een beurs die een overzicht wilt geven van consumentengoederen over de hele wereld. Daar horen natuurlijk ook allerhande messen bij. Robert, Ingeborg en Dirk van de Messenwinkel trokken naar Frankfurt in Duitsland om er de nieuwe collecties van de grote merken van dichtbij te bekijken.

 

Kai introduceerde de luxueuze opvolger van de ‘Shi Hou 4’

 

De grote leveranciers van De Messenwinkel zoals Wüsthof, Laguiole, KAI en Victorinox toonden deze week hun nieuwigheden en exclusieve collecties. Wij brengen graag verslag uit van de beurs en brengen jullie op de hoogte van enkele producten die binnenkort in onze etalage zullen schitteren.  

 

Beginnen doen we met KAI. Het merk uit Tokyo ontwerpt al meer dan 100 jaar Japanse messen met uniek design en uitstekende kwaliteit. Afgelopen jaar introduceerden ze de ‘Shi Hou 4’, een exclusieve messencollectie waar er maar zo’n 100 van zijn gemaakt. Het productieproces van het mes bestaat uit meer dan 100 stappen en gebeurd volledig met de hand. Dit jaar kondigt KAI de komst aan van een luxueuze opvolger voor de ‘Shi Hou 4’: een speciale, genummerde editie waarover we in april meer informatie zullen krijgen met een prijskaartje van €2000.

 

 

Na het verorberen van de heerlijke sushi aan de KAI stand, namen Ingeborg, Dirk en Robert ook een kijkje bij de Japanse stofscharen, die een uitzonderlijke hardheid hebben van rond de 60 Rockwell en binnenkort bij ons in de winkel verkrijgbaar zullen zijn. Deze scharen zijn harder en lichter dan Duitse stofscharen, maar ook iets kwetsbaarder. Ook de bijhorende compacte draadjesknipper wordt binnenkort bij De Messenwinkel verkocht.

 

 

Bij de stand van Laguiole en Aubrac werd er lustig rode wijn geschonken zoals ook het geval zal zijn tijdens de Laguiole-dag van De Messenwinkel op 29 september 2018. Er werd interessante uitleg gegeven over de nieuwe gebruikte houtsoorten bij de messen in een prachtige stand die een donker bos wilde evoceren. Bij het Zwitserse Victorinox werd uitgepakt met een nieuwe koksmessencollectie met stijlvolle houten heften. Tenslotte tikte het Messenwinkel-team nog een paar hoornen snorrenkammetjes op de kop die niet alleen heel origineel zijn, maar ook erg handig. De kammetjes hebben de vorm van een snor, zijn anti-statisch en bovendien ook erg duurzaam. Een must-have voor iedereen die graag zijn gezichtsbeharing verzorgt.  

 

 


Bekijk de KAI catalogus  

Bekijk de website van Ambiente

Lees meer over VICTORINOX 

Website van Laguiole en Aubrac 

 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »