test banner

Bezoek aan de Maison & Objet beurs in Parijs

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 0
Bezoek aan de Maison & Objet beurs in Parijs

Ingeborg en Dirk bezochten in september de designbeurs Maison& Objet in Parijs, waar ze gingen kijken naar de nieuwe collecties van o.a. Laguiole en Aubrac en Crafted.

Van 7 tot 11 september verandere het Parc des expositions Paris Nord tijdelijk naar de Maison & Objet beurs. De beurs wordt omschreven als één van de drie meest belangrijke Europese interieurbeurzen van Europa. Vooral interessant waren de bezoeken aan de Laguiole en Aubrac-stand en de Crafted-stand. Verder bezochten ze in Parijs ook 'Planète rasoir' en de befaamde 'Coutellerie Laguiole' op de Ile Saint Louis. 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laguiole en Aubrac

Bij de stand van Laguiole en Aubrac werden Ingeborg en Dirk naar gewoonte zeer hartelijk ontvangen. Van de messen uit de Laguiole-streek in Frankrijk bestaat veel namaak, maar het merk 'Laguiole en Aubrac' biedt de mooiste verzamelmessen aan in topkwaliteit. Ingeborg en Dirk kregen de nieuwigheden te zien, waaronder een uniek zakmes uitgevoerd in een nieuw soort hout, nl. rouge de coeur. 

Ook maakten ze kennis met én bestelden ze een nieuwe messenset met zwart lemmet en strakkere uitvoering met heften uit bois d'aubrac. Eveneens toegevoegd aan de bestelling: een nieuwe driedelige messenset van mooie Franse keukenmessen met olijfhouten heften. 

                     

Sauveterre

Sauveterre is terug van weggeweest! Sauveterre was een mes in een typisch, Frans-traditionele vormgeving die de laatste jaren niet meer in productie waren. Na het overlijden van geestelijke vader/ontwerper Meneer Vialis is de productie van de Sauveterremessen opnieuw opgestart. Binnenkort zullen we in de Messenwinkel dus terug de 9 en 11 centimeter-grote messen in ons assortiment hebben met heften in plaîn manche. Ook de steakmessen zullen binnenkort te koop zijn bij ons... 

 

 

Crafted Leather & Lifestyle

Het Nederlandse merk Crafted maakt erg mooie handgemaakte lederen messenzakken en schorten. Voor De Messenwinkel waren vooral de messenzakken interessant, aangezien die van Crafted doorgaans erg snel uitverkopen. Niet alleen het handgemaakte aspect, maar vooral de mooie vormgeving zorgt ervoor dat deze zakken een groot succes zijn. 

 

Crafted komt dit jaar op de proppen met een nieuw, strakker ontwerp in zwart leder. Ze maken in hun nieuwe collectie gebruik van een speciale vlechttechniek, die een unieke uitstraling geven aan de messenzakken. Een mooi cadeau voor onder de kerstboom dus! Ingeborg en Dirk bestelden meteen ook een messenzak voor één mes om ons bestaande assortiment messenzakken uit te breiden. 

 

 

'Coutellerie Laguiole' op Ile Saint Louis & Planète Rasoir

 

 

Niet alleen de beurs is in Parijs interessant voor menig (scheer)mesliefhebber, ook de stad zelf biedt heel wat opportuniteiten. Ingeborg en Dirk brachten een bezoek aan de Coutellerie Laguiole op de Ile St. Louis (één van de karaktervolle 'eilandjes' op de Seine in het centrum van Parijs). Deze messenwinkel is dé place to be voor elke Laguiole-liefhebber die graag een nog uitgebreidere messencollectie bewondert van Laguiole en Aubrac. 

 

  • Adres: Rue des Deux Ponts 35, Parijs
  • Openingsuren: ma-za 10:30-19:00 en zo 14:00-19:00.

 

 

 

Planète Rasoir is dan weer een absolute aanrader voor elke scheerliefhebber. De meeste producten van dit authentieke, gezellige winkeltje zijn bij ons in De Messenwinkel ook te koop, maar het is altijd fijn om ze eens in een andere omgeving en andere wereldstad te kunnen bewonderen. 

  • Adres: Rue de Clichy 58, Parijs. 
  • Openinguren: ma-do 10:00–19:00; vr-za 10:00–19:30 en zo gesloten.

 

Het oog van Dirk en Ingeborg viel in Planète Rasoir en op de beurs op de (scheer)zeepcollectie van Musgo Real. Niet alleen de verpakkingen zijn een streling voor het oog, maar ook de geuren zijn erg aangenaam. We willen jullie vragen: zijn er lezers van de Messenwinkel-blog die deze zepen gebruiken en daar erg tevreden over zijn? Wij horen graag van jullie wat jullie ervaringen zijn met Musgo Real en of ze een goede aanvulling zouden zijn op ons huidig assortiment!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »