test banner

Dé 8 musthaves ter bereiding van het perfecte eindejaarsdiner

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 0
Dé 8 musthaves ter bereiding van het perfecte eindejaarsdiner

Het einde van 2018 is in zicht en Kerst- en oudejaarsavond staan voor de deur. Met deze 8 'keuken essentials' van De Messenwinkel ben je volledig voorbereid op élk feest.

1. Wüsthof Classic vleesvork (€74,00) & vleesmes (€80,00) (samen € 154,00)

 

Dé hulpmiddelen voor het perfect trancheren van uw gebraad of stuk vlees op Kerst of oudejaarsavond. De vork houdt het stuk vlees tegen en zorgt ervoor dat je de plakjes na het snijden gemakkelijk kan verdelen terwijl het mes vlotjes door het vlees snijdt. 

 

Koop hier en hier

 

 

2. Au Nain groot oestermes met rozenhouten heft (€25,00)

 

Met dit stevige en brede oestermes open je in no time oesters en schaaldieren op Kerst en oudjaar. Het is het grootste (niet het duurste!) model uit ons assortiment, dat bovendien ook een mooi, klassiek rozenhouten heft heeft. Dit mesje is oorspronkelijk ontworpen voor Franse oesters, want in tegenstelling tot België heeft Frankrijk maar liefst 120 verschillende soorten oesters.

Ook al hebben wij maar drie soorten, het mes blijft ongelooflijk handig bij het openen van elk schaaldier, groot of klein. Ook Johan Segers, sterrenchef bij NJAM, is fan van dit oestermes en gebruikte het eerder in één van zijn kookafleveringen. 

 

Koop hier

 

 

3. Triangle Juliennesnijder (€24,00)

 

Deze juliennesnijder is de allerbest verkochte in onze winkel. Hij is niet alleen heel stevig en duurzaam, maar bezorgt u ook in enkele ogenblikken dunne reepjes groenten of fruit van 3 mm. Hiermee kan u bijvoorbeeld courgetti maken of andere groentenspaghetti. Voor een gezonder en gebalanceerd leven met meer groenten en dus prima voor het creëren van creatieve hapjes op eindejaarsavond of Kerst!

 

Koop nu

 

 

4. Kai kwalitatieve Select 100 T-shaped peeler (€15,95)

 

Deze dunschiller is van zo'n goede kwaliteit dat wij hem bij ons in de winkel wel eens de 'Rolls-Royce van de dunschillers' noemen. De dunschiller is eenvoudig maar toch mooi van design en vooral erg gemakkelijk in gebruik, waardoor je minder lang in de keuken staat op Kerstavond. Door zijn ergonomische grip ligt hij comfortabel in de hand en door de schuine stand van het snijgedeelte heeft hij een veel betere snijwerking en blijft hij lang(er) scherp. 

 

Koop nu

 

 

5. Lange serveerpincet van Triangle (€ 9,95)

 

Met deze lange serveerpincet kan je (feest)borden gemakkelijker dresseren. Nooit meer klungelen met mes en vork: deze lange pincet zorgt ervoor dat je elk stukje vis of vlees met stijl van het vuur naar het bord kan overhevelen. Maak indruk op je gasten door hun borden te dresseren zoals chefkoks dat doen in hun sterrenrestaurant en breng de gastronomische ervaring tot in je eetkamer! Ook handig: met deze pincet kan je ook gemakkelijk vlees, vis of scampi's omdraaien terwijl je ze aan 't bereiden bent. 

 

Koop nu

 

 

6. Zes steakmessen in olijfhout van Laguiole en Aubrac (€425,00)

 

Zorg ervoor dat je feesttafel af is, tot op het bestek toe. Deze prachtige doos bevat zes authentieke, handgemaakte Laguiole-tafelmessen van hoge kwalteit. De (steak)messen hebben een lemmet van 12C27 Rockwell en zijn gemaakt van roestvrij staal, om hun duurzaamheid te garanderen.

De heften zijn gemaakt van olijfhout, wat het geheel een jonge (maar toch ook tijdloze) look geeft. Ook leuk: elk heft ziet er - door het natuurlijk materiaal - lichtjes anders uit. De eindstukken zijn mat, de lemmetten glanzend. 

 

Koop nu

 

 

7. Vier steakmessen in olijfhout van Opinel (€129,00)

 

Voor bij wie een steakmessenset van Laguiole voorlopig nog op het verlanglijstje blijft staan: 4 steakmessen van Opinel. Dankzij het Franse merk Opinel kan je nu uitpakken met deze tafelmessen set als er bezoek langskomt. Deze vier olijfhouten steakmessen hebben een traditioneel en klassevol uiterlijk. De verpakkingsdoos zorgt ervoor dat deze steakmessen dienst doen als een prachtig cadeau. De ringen tussen lemmet en het hout zijn bovendien gepolijst aan de kant van het lemmet en gematteerd aan de zijkanten. Andere specifieke en gedetailleerde afwerkingen zorgen ervoor dat deze messenset erg gegeerd is.

De lemetten van deze steakmessen zijn gefabriceerd in roestvrij staal, wat de duurzaamheid van dit bestek ten goede komt. Het is ook veel scherper dan een gemiddeld tafelmes en snijdt veel gemakkelijker door stevige stukken vlees.

 

Koop nu

 

 

8. Ligne W kurkentrekker (€35,00)

 

Deze originele Ligne W-kurkentrekker is gemaakt uit eikenhout van gebruikte wijnvaten en is prachtig gewaxed als finishing touch. Elke kurkentrekker is uniek, maar heeft ook één eigenschap gemeen: één zijde is gekleurd door de rode wijn van de gebruikte wijnvaten. Een leuk verhaal voor bij een kerstcadeau of aan de eindejaarstafel dus! De graad van de kleur is afhankelijk van de soort wijn dat in de vaten zat. Hierdoor is elke kurkentrekker van Ligne W een uniek cadeau en het perfecte startschot voor elk feestje. 

 

Koop nu

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »