test banner

De goede voornemens van De Messenwinkel

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 0
De goede voornemens van De Messenwinkel

Wij sommen enkele goede tips op om het jaar 2018 op een goede manier te starten.

De goede voornemens van De Messenwinkel

Heeft u dit jaar al nagedacht over uw goede voornemens voor 2018? Daar helpen we u graag een handje bij. Lees hieronder enkele tips voor 2018 die u kan volgen om beter voor uw slijp, scheer-, en snijmateriaal te zorgen en zorg ervoor dat uw materiaal een leven lang meegaat. Ook voor mensen die zich goed willen verzorgen, hebben we manicure- en pedicuretips.

 

 

Messen onderhouden

Als je messen regelmatig gebruikt, worden ze helaas altijd bot. Je blijft je groenten snijden met een bot mes en wordt gewoon aan het gevoel tot je er een nieuw koopt: zonde van je geld en van een goed mes! Wist je dat je je messen best aanzet voor elke snijbeurt? En dat er een verschil is tussen slijpen en aanzetten? Als je je mes aanzet, wordt de snede van je mes rechtgezet zodat je het slijpen langer kan uitstellen. Slijpen is het uiteindelijke scherpen van je mes. Een mes scherpen lijkt een vervelende taak, maar is heel eenvoudig als je het juiste materiaal hebt en over de juiste methodes beschikt.  Wij sommen de verschillende mogelijkheden even voor je op:

 

Messenslijpers: ook al worden ze 'messenslijpers' genoemd in de volksmond, deze apparaatjes slijpen niet echt, maar ze zetten je mes aan. Ze zijn gemakkelijk in gebruik.

Wetstalen: hiermee kan je zowel Japanse als Europese messen aanzetten van verschillende maten en vormen.

Slijpstenen: als het vorige niet meer werkt, kan je met een slijpsteen de snijvlakken van een mes vernieuwen.

 

 

Heb je geen idee hoe je je messen slijpt of ben je niet zeker van je aanpak? Kom dan een cursus "Een koksmes leren slijpen op een slijpsteen" volgen in onze oude kelder of breng je slijpwerk tijdig binnen in de winkel, dan doen wij het voor je.

 

 

Scheerborstels verzorgen

Je hebt een scheerborstel gekocht, maar na enkele maanden/jaren verliest de borstel hier en daar zijn haren. Hoe komt dat? Het is erg belangrijk om je kwast optimaal schoon te houden: was hem grondig uit na elk gebruik en zet hem te drogen in een houder. Let op als je je scheerkwast meeneemt op reis: hem langdurig vochtig in een toiletzak opbergen kan nefaste gevolgen hebben. Opteer voor een handige reisscheerkwast met kunststofharen als je veel reist.

 

 

Nagelverzorging

Ook nagelscharen worden bot als je ze vaak of op de verkeerde manier gebruikt. Leer in het nieuwe jaar het onderscheid te maken tussen:

 

een nagelriemschaar (vellenschaar)

een nagelknipper

een nagelschaar

een nageltang

 

 

Een nagelriemschaar (of vellenschaar) gebruik je best alleen voor je nagelriemen of kindernagels, omdat ze niet gemaakt is voor harde nagels. Als je met een nagelschaar moeilijk door je nagels raakt, opteer dan voor een nagelknipper. Merk je op termijn dat ook een nagelknipper geen soelaas meer biedt voor je nagels? Kies dan voor een nageltang, daarmee geraak je moeiteloos door de hardste nagels. Nog twijfels? Kom dan even langs voor persoonlijk advies.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »