test banner

De Messenwinkel kookt: courgettepasta met de juliennesnijder

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 1
De Messenwinkel kookt: courgettepasta met de juliennesnijder

Elke week zetten we bij De Messenwinkel een recept of bepaald soort groente, fruit of gerecht in de kijker. Natuurlijk hoort bij élk etenswaar ook een keukenhulp om ermee aan de slag te gaan! Deze week is dat... De juliennesnijder van Triangle.

Van 19 tot 25 maart 2018 is het Week van de Diëtist. Gezond eten werkt in ieders voordeel, dus gingen wij op zoek naar een lekker maar gezond recept boordevol groenten. Dat recept vonden we terug bij Vegamuze, een Belgische kookblog die opgericht is door Eveline - een jonge vrouw gepassioneerd door koken met allerhande groenten. Zij hoopt met haar recepten zoveel mogelijk mensen te inspireren om vegetarisch of zelfs veganistisch te gaan eten. 

 

Ze leert ons met dit recept dat je ook spaghetti kan maken van courgettes! Niet alleen gezonder dan gewone pasta, maar ook erg lekker. Wij bij de Messenwinkel verkopen een juliennesnijder van Triangle, die je courgette in no time omzet in mooie slierten. Verwijder de schil van de courgette als je deze niet goed verteerd, zet de snijder op de bovenkant van je courgette en druk goed naar beneden. Herhaal deze beweging tot je aan de kern van de groente komt (het gedeelte met de zaadjes). Wil je de juliennesnijder ook in je keuken? Dan klik je best hier of kom gerust eens langs in de winkel. 

 

Je kan hetzelfde trouwens doen met worteltjes, voor een kleurrijker en lentefris resultaat. 

 

Courgettespaghetti met zongedroogde tomatentapenade

Ingrediënten (voor 1-2 personen)

- 1 grote courgette

- 150gr zongedroogde tomaten

- 1 teentje look, fijngesnipperd

- 1 rode ui, fijngesnipperd

- Sap van ½ citroen

- Handvol sultana’s (gele rozijnen)

- Handvol basilicum

- Snuifje chilipoeder

- Olijfolie

 

Voor de zelfgemaakte “zon”gedroogde tomaten

 

- 500gr kerstomaten, gehalveerd (of gewone tomaten in partjes)

- Zeezout

- Olijfolie

- Oregano

 

 

Methode:

  1. Maak je de tomaatjes zelf? Zo ga je aan de slag: verwarm de oven voor op 100°C en leg de tomaatjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met zout, oregano en een likje olijfolie en zet in de oven voor 3u (of langer als je ze gedroogder wenst). Doe de tomaatjes in een kom en begiet rijkelijk met olijfolie. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  2. Draai spaghettislierten van jouw courgette met behulp van een spiralizer en/of de juliennesnijder van Triangle
  3. Blancheer de courgetteslierten kort voor niet langer dan 30 seconden in gezouten water. Giet meteen af. Dit maakt de courgetteslierten soepel zonder ze volledig broos en papperig te maken.
  4. Maak de tapenade. Fruit de ui, look en sultana’s aan in een beetje olijfolie. Kruid met zout en chilipoeder. Haal van het vuur en doe de uimengeling in een blender samen met de gedroogde tomaatjes, citroensap en basilicum. Mix tot je een mooie saus krijgt. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe.
  5. Serveer de courgettepasta met de tapenade en nog wat extra zongedroogde tomaatjes en blaadjes basilicum.

 

Meer over het gerecht, andere lekkere recepten en Eveline kan je lezen op Vegamuze

 

 

Reacties

  1. Geert Segers Geert Segers

    Wauw! Ik koop de courgettepasta vaak in de winkel, maar dat is relatief duur en niet zo ‘vers’. Ik ben verkocht! Bedankt voor jullie leuke online aanwezigheid! Ik kijk uit naar de volgende posts.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »