test banner

De Messenwinkel kookt: Verse gemberthee

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 0
De Messenwinkel kookt: Verse gemberthee

Elke week zetten we bij De Messenwinkel een recept of bepaald soort groente, fruit of gerecht in de kijker. Natuurlijk hoort bij élk etenswaar ook een keukenhulp om ermee aan de slag te gaan! Op 21 en 22 april is het National Tea Day en daarom zetten we gember & de grote Microplane rasp in de kijker deze week.

National Tea Day wordt jaarlijks gevierd in alle uithoeken van Groot-Brittannië en viert het drinken van thee. Ook van de Aziatische wortel gember kan je thee trekken door hem in stukjes te snijden, te schillen en/of te raspen met de Microplane rasp. Gember zit boordevol vitamine B, E, mineralen, ijzer, fosfor, zink en voedingsvezels. Als je iedere dag een vers kopje gemberthee drinkt, ben je goed op weg naar een gezonde levensstijl. 

 

Gember zorgt voor een boost aan het immuunsysteem en wordt daardoor vaak aangeraden bij griep of verkoudheden. Als je gember laat trekken, zorg je dat de beste bestanddelen van de wortel in je thee terechtkomen. Voeg er een beetje honing en citroen bij om op smaak te brengen en nog meer vitamines binnen te krijgen (citroen is immers ook goed voor je) en je hebt een supergezonde kruidenthee. 

 

Verse gemberthee met citroen en honing

 

Ingrediënten

- Een stukje gember 

- Kokend water

- Een Citroen

- Een beetje honing 

- Microplane Premium Series grote rasp

 

 

Bereiding

Breng het water aan de kook. Schil intussen het stuk gember en rasp met de Microplane rasp rechtstreeks in het glas of op een plankje. Schenk het hete water uit en voeg het gemberschaafsel toe. Pers een beetje citroensap en voeg toe. Een stukje citroen kan ook. Breng op smaak met honing en laat even trekken. Smakelijk! 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »