test banner

Onze snorrenwaxen uitgetest!

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 0
Onze snorrenwaxen uitgetest!

Sinds kort is ons Messenwinkelteam een teamlid rijker: Georges komt Ingeborg, Marina en Eline ondersteunen sinds augustus 2018.
Hij is ook de uitgelezen testpersoon voor onze baard- en snorproducten. Daarom testte hij voor ons deze maand onze snorrenwaxen uit en koos hij zijn top 4 favoriete waxen uit ons assortiment.

Georges is de eigenaar van een flinke snor. Bij een snor horen de nodige verzorgingsproducten, daarom vonden wij het alleen maar logisch dat we Georges naar huis stuurden met verschillende snorrenwax-testers. Opgelet: het resultaat van een snorwax wordt vaak ook beïnvloedt door de hardheid van een snor. De bevindingen van Georges zijn dus ook persoonlijk.
 
In de winkel hebben wij vooral van de Engelse scheermerken een groter assortiment snorrenwax: dat zijn de waxen van D.R. Harris en Taylor of Old Bond Street. Italiaanse snorrenax hebben we ook (Proraso) en we verkopen zelfs een Hongaarse wax (Stern): 
 
 
D.R. Harris is één van de grote lievelingen van onze winkel: hun geuren zijn fris en gesofisticeerd en hier zijn we (vooral Marina en Eline) vooral fan van de Windsorgeur. Windsorfans hebben geluk, want de snorrenwax van D.R. Harris heeft de frisse en aangename Windsorgeur meegekregen!
 
Toen Georges de wax een aantal dagen probeerde, was zijn eerste indruk vooral dat deze wax vooral heel hard was. Het betreft inderdaad een vastere wax, waar je soms beter eens overgaat met een hete haardroger voor je je vingers in het potje laat afdalen. Door zijn hardheid verliest de D.R. Harris wax een beetje van zijn gebruiksvriendelijkheid, wat jammer is, want deze wax bevat rijke kokos- en jojoba-olie die zorgen voor een diepe verzorging van de snor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taylor of Old Bond Street bestaat al sinds 1854 en is gevestigd in Jermyn Street, Londen. Ze bouwden een reputatie op in de Britse Society kringen door de botanische extracten in hun scheerproducten die je ook kan ruiken in hun snorrenwax. Dit is de grootste snorrenwax die we hebben (met een inhoud van 30 ml.) en komt in een handig, rond tinnen doosje. 
 
Georges was fan van dit product: hij vond het een zeer goede wax die gemakkelijk aan te brengen was (gemakkelijker en een klein beetje zachter dan D.R. Harris) en die zijn vorm en geur ten allen tijde behoudt. Kortom: een goed product met een frisse, botanische geur. Deze wax bevat lavendelolie die ervoor zorgt dat niet alleen de gebruiker van de wax ontspant, maar ook de huid onder de snor kalmeert. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De snorrenwax van Proraso zit in een klein, rond glazen potje en kenmerkt zich vooral door zijn aangename 'Wood & Spice' geur met de geur van sandelhout, eucalyptus, mediterrane citrus en karamel. Proraso is één van de bekendste fabrikanten van scheerproducten in Italië en ze produceren al sinds de jaren '30 betzaalbare, kwalitatieve zepen en andere baard- en scheerverzorging. 

Toen Georges de snorrenwax van Proraso gebruikte, merkte hij op dat deze wax vooral heel soepel is: je kan hem gemakkelijk aanbrengen, misschien wel iets te gemakkelijk. Je bent hierdoor geneigd om teveel aan te brengen. De wax behoudt lang zijn vorm en zorgt voor een goed onderhouden snor. 

 
Stern is een traditionele Hongaarse snorrenwax die we bestellen vanuit Duitsland en is onze enige snorrenwax in tubevorm. Georges vond hem daarom zeer gemakkelijk te doseren en aan te brengen. De wax zelf vond hij ook zeer aangenaam om te gebruiken. De wax houdt lang en ook al heeft deze geen typische geur, het is en blijft een degelijke, klassieke wax.
 
Het verdict van Georges:
 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »