test banner

Bezoek aan de Ambiente-beurs februari 2019

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 1
Bezoek aan de Ambiente-beurs februari 2019

Begin februari brachten Ingeborg, Dirk en Eline een bezoek aan de Ambientebeurs in Frankfurt (Duitsland). Ambiente is één van de grootste consumentengoederen beurzen ter wereld met 4,551 exposanten uit 92 verschillende landen. Het Messenwinkelteam gaat ieder jaar kijken naar de nieuwigheden die de leveranciers te bieden hebben.

Ambiente wordt jaarlijks gehouden in de 'Messe' van Frankfurt (de beurs van Frankfurt), die bestaat uit ontzettend veel gebouwen. Dit jaar vond ze plaats van 7 tot 11 februari en je vindt er àlles wat met mode of cadeaus te maken heeft. Keukenspullen, cadeauwaren, picknickmanden, servies en sofa's, je kan het zo gek niet verzinnen of het staat er tentoongesteld. Leveranciers pakken uit met hun nieuwe collecties en proberen hun producten aan de man te brengen. Ook wij gaan jaarlijks kijken om inspiratie op te doen bij onze vaste (en niet-zo-vaste) leveranciers.

 

 

Wüsthof had een grote stand, met verschillende onderdelen. Verschillende koks maakten on the spot lekkere hapjes en nieuwe collecties werden met veel trots tentoongesteld. Wat ons vooral bijbleef, was de Wüsthof Crafter-serie. Deze serie onderscheidt zich door zijn rustiek maar elegante look. Acht houten messen die een landelijke sfeer uitstralen en niet te verfijnd zijn afgemaakt, voor een 'brutere' look. Ook de nieuwe Wüsthof steakmessen (iets robuuster dan de klassieke, zwarte steakmessen uit ons assortiment van Wüsthof) sprongen in 't oog. Nog nieuw: twee unieke messen (een chef en superslicer) in "bogwood" design, die maar in een paar vestigingen te koop zullen zijn. Hopelijk allemaal binnenkort in onze winkel, al kunnen we voorlopig nog niet voorspellen wanneer. 

 

 

Vervolgens brachten we naar goede gewoonte een bezoek aan de stand van Laguiole en Aubrac. Hier wordt het Messenwinkel-team elk jaar goed in de watten gelegd met goede wijn, lekkere charcuterie en heerlijke Franse kazen. Maar ook met mooie, Franse zakmessen natuurlijk! Ook hier kozen Ingeborg en Dirk nieuwe messen voor in de winkel. 

 

 

Bij de stand van Triangle lieten we ons verleiden door verschillende keukenhulpjes met een nieuw, houten designheft. Stevige, duurzame heften van hout die gemakkelijker in de hand liggen. Maar ook de nieuwe serveerpincetten met een klein lepeltje aan vastgezet doen ons vermoeden dat die het goed zouden doen in onze zaak. 

 

 

 

Dovo Solingen is een belangrijke leverancier voor De Messenwinkel. Hier bestellen heel veel van onze scharen, manicure- en pedicuregerief maar ook ons scheergerief. We werden instant verliefd op een nieuwe, zwarte C23 Safety Razor van Merkur, die we dan ook meteen bestelden. 

 

 

Van Mujun heeft de Messenwinkel sinds kort een authentieke Japanse draadjesknipper en stofschaar. We besloten dan ook eens te gaan kijken wat deze leverancier nog te bieden had. Wat bleek? Mujun produceert ook authentieke Japanse messen die we gemakkelijk konden laten leveren. Binnenkort dus nieuw in onze winkel, als authentieke Japanse tegenhanger van de hoge kwaliteitsmessen van 't Japanse merk Kai. 

 

 

Ook bij Crafted Leather lieten we onze hoofden even zien. Crafted Leather doet het goed bij onze klanten merkten we, dus vonden we het de hoogste tijd om onze Crafted-collectie een beetje uit te breiden. We zullen binnenkort niet alleen messenzakken en foudralen verkopen van hen, maar ook reisetuis van het Nederlandse ambachtelijke ledermerk.

 

 

Tot slot gingen we nog even kijken bij Hans Baier. We hebben reeds erg mooie scheerkwasten van het Duitse merk in ons assortiment met zwarte kunststof heften, maar nu viel ons oog op de duurzame olijfhouten heften. Het viel ons op dat we in ons assortiment vooral scheerborstels met plastieken heften hebben, en vermoeden dan ook dat onze klanten ook wel eens geïnteresseerd zijn in een andere 'houten' look. 

 

 

We bezochten ook de stand van haarborstelleverancier Keller, waar we vegan baardborstels bestelden, maar keken ook rond om ons assortiment safety razors voor vrouwen uit te breiden door safety razors te bestellen met een iets langer heft (dat is gemakkelijker bij het scheren van de (onder)benen). 

Reacties

  1. Johan Van Goolen Johan Van Goolen

    laat maar weten wanneer de Wusthof Crafter serie en Mujun messen zijn aangekomen in jullie winkel
    Ilk lees vele blogs over Japanse messen , ik ben benieuwd welk staal er gebruikt wordt , zijn de messen handgemaakt ?
    Grts , Johan Van Goolen

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »