test banner

De Messenwinkel favorieten: Karl van Baume.be

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 0
De Messenwinkel favorieten: Karl van Baume.be

Als Messenwinkel-medewerker heb je natuurlijk het beste overzicht op het assortiment van de winkel. Je weet wat goed verkoopt, het fijnst snijdt en het aangenaamst in de hand ligt. Je probeert dingen uit, krijgt dingen cadeau of zet producten op je verlanglijstje omdat een collega er lovend over is. Die wijsheid zouden wij dan ook graag delen met jullie! Daarom zullen wij elke maand een overzicht plaatsen van de 7 favoriete producten van een Messenwinkel-collega.

December staat in het teken van Karl Indigne, instructeur en leverancier van dienst in de Messenwinkel. Hij geeft niet alleen maandelijks de gratis scheerdemo's in de kelder van de winkel, maar levert hier ook zijn scheerproducten van Baume.be die hij speciaal ontwikkelde voor scheerders met een gevoelige huid. Dit zijn zijn favoriete Messenwinkelproducten:

 

 

1. Baume.be scheercrème

"Ik ben de oprichter van Baume.be, dus what else! Ik wil er graag verzorgd uitzien en mijn gesprekspartners mogen niet afgeleid worden door de scheerbrand of het eczeem in mijn gezicht. Ik creëerde de producten van Baume dus vooral voor mezelf. Maar als je dan toch bezig bent met de ontwikkeling van een product voor jezelf, waarom ook niet meteen proberen je product aan de man te brengen (de man met de gevoelige huid, wel te verstaan)."

 

Deze Belgische scheercrème van Baume in zeer mooie glazen pot bevat o.a. wortelextract, herkenbaar aan de gele kleur. De crème is geschikt voor scheerders met een gevoelige tot zeer gevoelige huid: mensen die vaak last krijgen van uitslag, eczeem, gevoelige of droge huid. Baume.be zorgt ervoor dat je comfortabel en probleemloos een goed scheerresultaat kan bereiken, zonder huidirritaties. Dat komt mede door de basisingrediënten van deze crème: glycerine, kokosolie, soja olie, shea boter en wortelolie. Bovendien bevat deze scheercrème geen parabenen die kunnen zorgen voor extra irritatie.

Koop hem hierMeer informatie over Baume? Bezoek dan hier hun website. Woon je graag eens een scheerdemo 'Glad Geschoren' bij van Karl? Dan kan je je hier inschrijven op de nieuwsbrief. Begin december kondigen wij de nieuwe data aan. 

 

Baume.be scheercrème in zwarte glazen pot

 

2. Handgemaakte en hoogwaardige zwarte scheerkom met handvat

"Ik gebruik zelf het liefst scheercrème van Baume, en die klop ik dan graag op in een kwalitatieve scheerkom, die ook zwart is. Deze keramische scheerkom komt uit Duitsland en houdt de warmte zeer goed vast, waardoor je vlotter schuim kan maken. Bovendien zien ze er mooi uit, zijn ze eveneens als mijn Baume producten handgemaakt en kan je ze gemakkelijk aan het oortje vasthouden terwijl je schuim maakt."

 

Volgens ons zijn deze witte en zwarte scheerkommen uit Duitsland de meest ideale scheerkommen die er zijn. Ze worden met de hand gemaakt in het atelier van Ansgar Tolkstorf, waar Ingeborg en Dirk ze om de zoveel tijd gaan oppikken. Ze liggen comfortabel in de hand door hun grote, keramische oortjes en maken zeer snel en goed schuim door hun geribbelde zijkanten. Wil je meer lezen over deze scheerkommen? Dan kan je onze blog over de atelier van Ansgar Tolkstorf hier lezen. 

 

Koop hem hier.

 

3. Wüsthof Classic koksmes van 16 centimeter

"Dit stevige koksmes van Wüsthof is echt mijn favoriet om te gebruiken in de keuken, meer heb je in de keuken eigenlijk niet nodig als je een maaltijd wilt bereiden! Ik heb destijds gekozen voor een kleiner model (een regulier chefmes is gemiddeld 20 centimeter) omdat ik dat handiger vind om mee te werken. Bovendien gaat dit mes door zijn compactheid ook gemakkelijk mee op vakantie!"

 

Dit koksmes van 16 cm van de Wüsthof Classic-serie is ideaal voor het fijnhakken van groenten. De Wüsthof Classic-serie ligt qua kwaliteit tussen de Gourmet-serie (goedkoper) en de Classic Ikon-serie (duurder) maar is dé serie voor de beste prijs-kwaliteitverhouding volgens het Messenwinkel-team.

 

 

 

4. Crafted schort in zwart leder

"Deze stoere schort van Crafted is mijn vaste outfit in de zomerweekends, om de BBQ's bij ons thuis tot een juist einde te brengen. Eigenlijk niet alleen tijdens de zomers, want ik draag hem regelmatig op droge herfst- en winteravonden wanneer we een vuurtje aansteken in de tuin."

 

De lederen schorten van Crafted zijn gemaakt van 100% echt duurzaam rundsleer. De lederen 'straps' aan de nek en aan het middel kunnen aangepast worden naar de gewenste maat. Crafted is een lokaal en ambachtelijk Nederlands merk die klassevolle en kwalitatieve lederen schorten, holsters en messentassen maakt met de hand. Deze schort is gemaakt van hoogstaand kwalitatief rundsleder en kan messen van verschillende afmetingen gemakkelijk opbergen. 

Koop hem hier.

 

 

5. Opinel Outdoor N°08 in oranje

"Dit Outdoor Opinelmes is ideaal voor sportievelingen en zeilers: het kan gemakkelijk droog gemaakt worden door het kunststoffen heft en is gemakkelijk terug te vinden door zijn opvallende kleur. Ook het ingewerkte fluitje komt goed van pas (in noodgevallen). Mijn nichtje is zeilster en ze heeft deze Opinel steevast op zak op het water."

 

Dit oranje Outdoor mes van Opinel bevat een heft uit kunststof, een lemmet in roestvrij staal, een touwsnijder, een fluitje, een musketon opener, een viroblok beveiliging met ringetje en is bestand tegen temperaturen tussen -40°C en 80°C.
 
Opinel is een Frans merk dat al sinds 1890 authentieke messen fabriceert. De Opinel-zakmessen zijn altijd voorzien van een stevig, houten handvat en een sluitsysteem, zodat ze gemakkelijk op te bergen zijn. De messen zijn ontzettend handig tijdens het kamperen, wandelen in de natuur, koken en tuinieren. Bovendien zijn het lichtgewichten, die je gemakkelijk kan opbergen en vervoeren. 

 

Koop hem hier

 

 

6. Victorinox Ranger Wood 55

"Dit is bij uitstek mijn lievelingszakmes uit de Messenwinkel. Het is het meest complete en mooiste zakmes van het Zwitserse zakmessenmerk Victorinox, en ik draag het al een paar jaar bij me. Handig voor onderweg en in een zeer mooie walnoothouten uitvoering."

 

Het grote Victorinox zakmes (Ranger Wood 55) heeft een ultrascherpe zaag en is uitgewerkt in prachtig walnotenhout. De Evolution Wood serie van de Delémont collectie heeft een heft van prachtig walnotenhout. Na het samengaan van Wenger met Victorinox heeft Victorinox de Wenger messen met een walnoten heft verbeterd en terug uitgebracht. Deze prachtige messen worden nog steeds in de Wenger fabriek te Delémont geproduceerd.

 

Koop hier je eigen Ranger Wood-zakmes.

 

 

 

7. Laguiole kurkentrekker uit jeneverbeshout

"We bezochten Laguiole ooit op een zomervakantie en ik ben nog steeds sterk onder de indruk van hun vakmanschap. Hun kurkentrekkers lenen zich voor dagelijks gebruik, hebben een tijdloos design en zijn erg functioneel. Het spiraal is lang genoeg voor de langere kurken, de hefboom zet zich op elk oppervlak schrap en met het mesje kan je elke verpakking (lood of plastic) handig doorsnijden aan de top van de flessenhals. Zelfs de flessenopener, verborgen in het mesje, gebruik ik regelmatig!" 

 

Deze prachtige kurkentrekker van Laguiole-en-Aubrac heeft een heft in jeneverhout en wordt geleverd met een mooie houten opbergdoos. Het heft van deze kurkentrekker is gemaakt van jeneverhout, wat zorgt voor unieke variaties per kelnersmes. Dat maakt elke kurkentrekker een uniek en natuurlijk handgemaakt product! Kleine imperfecties zijn onderdeel van het handgemaakte proces en zorgen voor de authentieke Franse charme van een Laguiole-opener. 

 

Koop hier je eigen Laguiole kurkentrekker!

 

Wat zijn jou favoriete Messenwinkelproducten? Laat het weten in de reacties!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »