test banner

De Messenwinkel favorieten: communicatiemedewerker Eline

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 0
De Messenwinkel favorieten: communicatiemedewerker Eline

Als Messenwinkel-medewerker heb je natuurlijk het beste overzicht op het assortiment van de winkel. Je weet wat goed verkoopt, het fijnst snijdt en het aangenaamst in de hand ligt. Je probeert dingen uit, krijgt dingen cadeau of zet producten op je verlanglijstje omdat een collega er lovend over is. Die wijsheid zouden wij dan ook graag delen met jullie! Daarom zullen wij elke maand een overzicht plaatsen van de 7 favoriete producten van een Messenwinkel-collega.

Oktober staat in het teken van Eline, de communicatie- en marketingmedewerker die twee jaar in De Messenwinkel werkt. Eline is graag bezig met sociale media (Instagram, Twitter & Facebook) en is gek op films. Ze is een grote voorstander van het scheren met een safety razor voor vrouwen. Dit zijn haar favoriete Messenwinkelproducten:

 

 

1. Broodmes uit de Wüsthof Gourmet-serie

"Dit broodmes was één van de eerste dingen die ik uit de winkel mee naar huis nam. Op dat moment woonde ik alleen en vond ik het lastig dat ik mijn brood van de bakker meestal niet op kreeg voor het oudbakken werd. Sinds ik dit broodmes heb, durf ik vaker ongesneden brood te kopen bij de bakker en blijft het ook langer vers. Dit mes van de Gourmet-collectie haalt niet dezelfde kwaliteit als de Classic-serie, maar het is een prima broodmes met een goede prijs-kwaliteit verhouding om mee te beginnen, aangezien je een broodmes toch niet kan slijpen."

 

Dit langere Wüsthof broodmes komt uit de Gourmetserie. De messen uit deze serie lijken qua look zeer sterk op de Classic-serie. Het verschil in de prijs is te wijten aan een andere productiemethode en een lager gewicht. Iets wat voor velen wordt gezien als een extra voordeel. Het gekartelde lemmet snijdt door alle korsten, knisperig gebraad en zelfs door het zwoerd van spek.

Koop hem hier

 

De Microplane rasp en het Wüsthof Gourmet broodmes

 

 

2. Microplane rasp

"Toen mijn vriend dit jaar flink verkouden was, heb ik zelf verse gemberthee gemaakt. Dat gaat zeer vlot met de Microplane-rasp. Met deze grote en bekende rasp verwerk je meteen een geschilde gemberwortel. Als je deze samen met suiker een uurtje op het vuur laat pruttelen, heb je in no-time de heerlijkste verse gembersiroop. Een kleine bodem in een theeglas en heet water erbij en je bent er zo weer bovenop. Een idee dat ik trouwens heb opgedaan in de zéér goede koffiebar Normo in de Minderbroedersrui."

 

Professionele en zeer degelijke grote rasp van Microplane. Maak zoals de echte chef-koks je eigen zest, die je kan verwerken in je voeding, dranken of als afwerking van opgediende gerechten. Kan zowel citroen, gember, chocolade, look als kazen minutieus raspen en zorgt ervoor dat de aroma's in deze voedingsmiddelen vrijkomen. De ergonomische zwarte grip zorgt ervoor dat de rasp bovendien ook nog ontzettend handig is in gebruik.  Je kan deze rasp ook in de vaatwasmachine steken. 

Koop hem hier.

 

 

3. Authentiek Japanse santoku van Mujun

"Toen ik in februari eerder dit jaar voor het eerst mee mocht naar de beurs in Frankfurt, vroeg Ingeborg mij om uit te kijken naar messen die in de winkel zouden passen. Mijn oog viel toen op een paar authentieke Japanse messen bij de stand van het Nederlands-Japanse merk Mujun. De messen waren nogal prijzig, maar hun authenticiteit maakte veel goed.

De messen worden met de hand gemaakt in een klein atelier in Osaka en worden rechtstreeks naar de winkel verzonden: dat vond ik heel cool. De messen zijn – zoals vaak bij Japanse messen – niet roestvrij, dus het santokumes dat ik heb zal na een tijdje zwart worden, maar dat vind ik niet erg. Het is een plezier om ermee te snijden!"

 

Dit mes van Mujun is momenteel helaas uitverkocht, maar zal in de toekomst terug in de winkel beschikbaar zijn. Voor de rest van de Mujun-messen, kijk hier.

 

 

4. Victorinox exclusief Climber zakmes 'Antwerp'

"Dit Zwitserse zakmes is éigenlijk mijn pièce de resistance! Ingeborg wilde een zakmes met een unieke bedrukking die we zouden kunnen lanceren op onze jaarlijkse zakmesdag. Een exclusief zakmes dat je alleen in De Messenwinkel zou kunnen kopen.

We merkten ook dat toeristen regelmatig bij ons op zoek waren naar een ‘typisch Antwerps souvenir’ dat voor een keer niet uit één van die typische souvenirwinkels aan de kathedraal komt. Het resultaat was een ‘Antwerps’ ontwerp met illustraties van mijn hand van diamantjes en Antwerpse handjes. Alleen bij ons verkrijgbaar!"

 

De Victorinox Climber is een van de bekendste en populairste Zwitserse Zakmessen, maar wij hebben hem nu een Antwerpse toets gegeven. Illustrator uit het Antwerpse (en ook werkzaam bij de Messenwinkel als communicatieverantwoordelijke) tekende voor ons diamantjes en handjes om ons zwart Climbermes net dat beetje unieker te maken. 

Koop hem hier.

 

5. De Windsor deodorant

"De Windsor-geur van D.R. Harris is de topfavoriet van het hele team. Het is een frisse, klassieke unisex geur waar je gewoon blij van wordt. De deodorant gebruiken zowel ik als mijn vriend heel graag: hij laat geen witte kringen achter en is beter voor het milieu en voor je lijf aangezien het een rollerdeo is. Ik moet me regelmatig inhouden om niet alles van het Windsor-assortiment (de showergel, de scheerzeep, de lotion,…) aan te schaffen!"

 

Een handige stick deodorant van D.R. Harris uit de Windsor-reeks voor iedereen die een zweetgeur wil elimineren met een langdurige typische Windsor-geur. D.R. Harris is een exclusief Brits merk van scheer- en hygiënische producten met een eigen winkel in St. James Street, in een buurt die bekend staat voor zijn mooie, luxueuze mannenzaken. Ze zijn al vijftig jaar bekend voor het verkopen van lavendelwater, colognes en parfums. De twee oprichters van D.R. Harris zijn Henry Harris, een chirurg, en Daniel Rotely (D.R.), een farmaceutisch chemist.

 

Koop hier je eigen Windsor-deodorant.

 

 

6. Opinel tafelmessen in kleuren

"Van deze tafelmessen van Opinel heb ik zowel de Loft-serie als de Campagne-serie en ik ben er dol op. Thuis gebruiken we deze steakmessen elke dag aan tafel en de kleuren zorgen ervoor dat je tafeldekking er toch nét wat leuker uitziet. Ik vind deze serie zo leuk dat ik ook de keukenhulpjes met de gekleurde heften heb aangeschaft. De tafelmessen zijn de goedkoopste(n) uit de winkel maar zijn wel nog van heel degelijke kwaliteit: ik geef ze ook regelmatig cadeau aan vrienden."

 

Deze leuke set van het Franse messenmerk Opinel past in elke keuken en op elke eettafel. Ingepakt in gerecycleerd karton en met aandacht voor details is het een ideaal cadeau voor een instuif, verjaardag of gewoon voor jezelf. De set bevat vier verschillende tafelmessen. Alle lemmeten zijn gemaakt in roestvrijstaal en voorzien van een gelakt, gekleurd en houten heft. Het is aangeraden om de messen met de hand te wassen, aangezien de waterstralen van een vaatwasmachine de materialen zouden kunnen beschadigen op lange termijn. 

 

Koop hier je Franse gekleurde tafelmessen.

 

 

7. Safety razor, scheerzeep en scheerkwast

"Het is geen geheim dat ik een grote fan ben van het scheren met de safety razor voor vrouwen. Ik maak er regelmatig filmpjes over op mijn Instagram: het is beter voor het milieu, voor mijn portemonnee én voor mijn huid. Dat is toch een succesformule? Toen ik net in de Messenwinkel werkte, merkte ik dat ons bestverkochte product de 23C safety razor is van Merkur. Ik vroeg toen aan Ingeborg: “Kunnen vrouwen dat ook niet gebruiken?” waarop zij antwoordde: “Maar natuurlijk!” Bleek dat we die hele tijd een bepaalde doelgroep van onze afzetmarkt vergeten waren, nl. de vrouwen!

 

Sinds ik de safety razor gebruik is scheren voor mij een veel relaxtere bezigheid geworden. Het is een momentje voor mezelf: vaak neem ik op voorhand ook een bad of douche om mijn huid voor te bereiden op de scheerbeurt. Vergis je trouwens niet: ik merk een gigantisch verschil tussen scheerzeep uit de winkel en scheerschuim uit een bus."

Voor ons scheerassortiment, kijk hier. Aarzel niet ons even te bellen op 03 233 24 42 als je persoonlijk advies wenst over het scheren met een ander scheersysteem dan je gewoon bent. 

 

 

Wat zijn jou favoriete Messenwinkelproducten? Laat het weten in de reacties!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »