test banner

De Messenwinkel favorieten: verkoopster Marina

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 0
De Messenwinkel favorieten: verkoopster Marina

Als Messenwinkel-medewerker heb je natuurlijk het beste overzicht op het assortiment van de winkel. Je weet wat goed verkoopt, het fijnst snijdt en het aangenaamst in de hand ligt. Je probeert dingen uit, krijgt dingen cadeau of zet producten op je verlanglijstje omdat een collega er lovend over is. Die wijsheid zouden wij dan ook graag delen met jullie! Daarom zullen wij elke maand een overzicht plaatsen van de 7 favoriete producten van een Messenwinkel-collega.

Augustus staat in het teken van Marina, de verkoopster die (naast Ingeborg) al het langst in de winkel werkt. Marina is dol op gezond eten, koken en reizen. Ze is een grote fan van de producten uit de winkel, en in al die jaren dat ze hier verkoopster is, heeft ze een lange lijst favorieten opgebouwd die ze dagelijks in de keuken gebruikt en waarvan ze zo tevreden is dat deze zelfs cadeau doet aan haar dochter. Dit zijn haar favoriete Messenwinkel-producten:

 

1. Broodmes ‘Le Grand Moulin’ van Herder

 

 

“De Grand Moulin is een mes dat ik iedere dag gebruik omdat brood ongesneden kopen en zelf snijden veel lekkerder is en veel langer vers blijft dan gesneden brood bij de bakker. Het heft van dit meesterbroodmes is gemaakt uit olijfhout, dat mijn favoriete houtsoort is. Het heft ligt ergonomisch in de hand, waardoor het versnijden van brood gemakkelijk lukt en je grote halen kan maken. Dit broodmes ligt altijd op mijn aanrecht op een houten plank, binnen handbereik om brood te snijden.”

De Grand Moulin is bij uitstek het beste broodmes uit het Messenwinkel-assortiment. Het is elegant, zeer functioneel en gemaakt van zeer kwalitatieve materialen. Van Herder heb je waarschijnlijk al het bekende “molenmesje” in je keukenlade liggen, of heb je er tenminste al van gehoord. Het brede lemmet van dit broodmes zorgt ervoor dat je grote sneden kan maken.

 

2. Demi-chef Wüsthof (Ikon Classic)

“Elke keer dat ik kook, gebruik ik deze demi-chef: met dit mes heb ik in no-time heel veel groenten gesneden. Ik heb destijds geopteerd voor de Ikon Classic omdat deze serie veel aangenamer in de hand ligt. In de winkel heb ik het verschil al heel vaak mogen demonstreren en ik vind het op die manier veel leuker om mee te snijden. Het mes is gemakkelijk te onderhouden en scherp te houden.”

Het demi-chefmes van Wüsthof Ikon Classic is een mes dat we vaak verkopen in de winkel. Wüsthof is het merk dat we het vaakst eerst laten zien, omdat het een merk is met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Bij Wüsthof heb je onder de 100 euro vaak een héél goed mes waar je een leven lang efficënt mee kan werken.

 

 

3. Tomaten-worstmes van Wüsthof Classic

 

“Maar ook het tomaten-worstmes van Wüsthof is één van mijn absolute favorieten. Ik gebruik dit mes heel vaak, maar het vaakst om exotisch fruit mee te snijden (zoals mango en ananas). Het is ook een heel goed mes voor tomaten, witloof en ik durf hier zelfs een ciabatta mee aansijden.”

Het tomaten-worstmes van Wüsthof is 14 centimeter lang en is ideaal voor het in stukjes snijden van tomaten of worst door zijn gekarteld lemmet. Maar de term ‘worstmes’ dekt de lading niet: hij snijdt ook probleemloos door paprika’s en andere groenten.

 

 

4. Kai ‘rolls royce’ dunschiller

“Ik heb veel keukenhulpjes in mijn keukenlade, maar de dunschiller van Kai is de allerbeste. Ik noem hem de ‘rolls royce’ van onze dunschillers. Hij ligt nu zelfs ook bij mijn dochter in de keukenlade! Ik kan hier ontzettend dun mee schillen (vooral asperges) en na zeven jaar (!) werkt deze dunschiller nog steeds even goed en ziet hij er nog krak hetzelfde uit.”

Deze dunschiller van KAI is eenvoudig maar toch mooi van design en vooral erg gemakkelijk in gebruik. Door zijn ergonomische grip ligt hij comfortabel in de hand en door de schuine stand van het snijgedeelte heeft hij een veel betere snijwerking en blijft hij lang(er) scherp. Een must have voor iedere keuken of voor iedereen die graag kookt!

 

 

5. De juliennesnijder van Triangle

“De juliennesnijder van Triange gebruik ik heel vaak om pasta te maken van groenten. Ik gebruik hem voor knolselder, courgettes of wortelen. Ik doe vervolgens alles samen in wok en maak een heerlijk gerecht met fijne kruiden. Ik ben veel bezig met mijn gezondheid en het is nu eenmaal gezonder voor ons lijf om pasta of wok te maken met groenten.”

Deze juliennesnijder uit de Messenwinkel bezorgt u in enkele ogenblikken dunne reepjes (van 3 mm) van groenten en fruit. Ideaal voor soep, wok of het decoreren van je gerechten. Je kan de dunschiller gemakkelijk afspoelen én hij kan zelfs zonder problemen de afwasmachine in!

 

 

6. Snijplankjes van Wüsthof

“Ik heb heel lang gewone snijplankjes van IKEA gebruikt. Die zijn prima, maar sinds ik die van Wüsthof uit De Messenwinkel ontdekt heb, keer ik niet meer terug. Deze plankjes gebruik ik dagelijks: ik heb er een groot en een klein, in rood en groen. Ze hebben een groef, waardoor niets van je plank afdruipt, ze zijn flexibel, stevig en ze zijn bovendien anti-slip.”

Deze snijmatjes van Wüsthof zijn onze bestverkochte snijplanken, aangezien ze met €32,50 een goede tussenprijs zijn tussen de goedkopere kunststoffen snijplankjes en massief houten snijplanken van Wüsthof. Ze zijn echter (nog) niet online te bestellen en voorlopig alleen in de winkel te koop. 

 

 

7. Kaasmes van Laguiole in ebbenhout

“Dit prachtige kaasmes van Laguiole is echt mijn lievelingsmes uit de winkel. Het ebbenhout vind ik prachtig, een donkere, mooie houtsoort die mooi past bij een kaasplank. Ik charmeer er heel wat gasten mee als we thuis een kaas- en wijnavond organiseren onder vrienden. Ik combineer hem graag met de donkere snijplank van Wüsthof.”

Het ebbenhouten kaasmes van Laguiole-en-Aubrac is een product van Franse ambacht. Het mes is bijna 29 centimeter lang en kan probleemloos door elke kaas snijden. Het mes is wat strakker van uiterlijk dan gewoonlijk bij Laguiole en Aubrac en is ontworpen door Franse designer Benjamin Auzier, die eerder ook andere Laguiole messen vormgaf in het verleden.

 

Wat zijn jou favoriete Messenwinkelproducten? Laat het weten in de reacties!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »