test banner

De Messenwinkel favorieten: zaakvoerster Ingeborg

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 0
De Messenwinkel favorieten: zaakvoerster Ingeborg

Als Messenwinkel-medewerker heb je natuurlijk het beste overzicht op het assortiment van de winkel. Je weet wat goed verkoopt, het fijnst snijdt en het aangenaamst in de hand ligt. Je probeert dingen uit, krijgt dingen cadeau of zet producten op je verlanglijstje omdat een collega er lovend over is. Die wijsheid zouden wij dan ook graag delen met jullie: onze klanten! Daarom zullen wij elke maand een overzicht plaatsen van de 7 favoriete producten van één Messenwinkel-collega.

We beginnen de reeks met Ingeborg, onze zaakvoerster, die dol is op Laguiole en Aubrac en haar eigen steakmessen zelfs meeneemt op restaurant! Ze leidt de zaak in goede banen sinds 1996 en kreeg de vakkennis over van haar moeder, die jarenlang de Koordenwinkel uitbaatte. Dit zijn haar favoriete Messenwinkel-producten:

 

 

1. Laguiole en Aubrac randonneur in wengé

“Dirk en ik gaan dikwijls op fietsvakanties. Als we op weg zijn met de fiets, dan moeten we goed nadenken over wat we meenemen: een fietszak weegt al snel teveel. Daarom ben ik grote fan van deze randonneur van Laguiole en Aubrac: hij is licht en het ontwerp van deze randonneur is nogal strak: dat vind ik mooi. Als we op uitstap zijn, doen we er van alles mee: kaas aansnijden, een stuk vlees snijden,…”

 

Dit zakmes is een echt Laguiole en Aubrac zakmes met een eenvoudig uiterlijk met een lengte van 12 cm. Het heft is gemaakt uit wengéhout, wat het een typisch streepjespatroon geeft.

Koop hem hier

 

2. Laguiole en Aubrac zakmes van ebbenhout met één eindstuk 

“Als Laguiole en Aubrac-fans hebben wij thuis inmiddels een mooie verzameling Laguiole-messen opgebouwd. Dit mooie zakmes staat nog op mijn verlanglijstje: ik vind hem speciaal omdat hij maar één eindstuk heeft, door zijn mooie kleur en omdat hij een mooie mix is van strak en bewerkt. Als we op restaurant gaan, merken we vaak dat restaurants ons een gekarteld of bot steakmes aanbieden: dat is toch zonde in combinatie met zo’n mooi stukje vlees? Daarom nemen we zelf ons steakmes mee in een handig lederen etui, waarin we hem – nadat we hem hebben schoongemaakt met onze serviette natuurlijk – weer terug meenemen.”

 

Deze authentiek, handgemaakte Laguiole heeft een heft in klassiek, donker ebbenhout. Het zakmes heeft een mat lemmet en is 12 cm lang in gesloten toestand. Bijzonder aan dit mes is zijn speciale gravering. De bij en de rug zijn op een abstracte(re) manier gegraveerd dan gewoonlijk en hij heeft maar één eindstuk.

Lees hier meer. 

 

3. Voor thuis: de Laguiole en Aubrac steakmessenset in hoornvariaties en de vorken van Perceval

“De hoornen steakmessen van Laguiole vind ik er niet alleen prachtig uitzien, ook leuk dat gasten aan het begin van de avond hun eigen mes kunnen uitkiezen. De Perceval vorken zijn dan weer één van de enige vorken die ik ken die écht prikken. De vorken zijn voorzien van afrondingen aan de zijkanten van de tanden, waardoor je jezelf niet kan kwetst. De steakmessen houden we nooit onder water. We maken ze schoon met een vochtige doek en houden ze scherp op het aanzetstaal of op de slijpsteen, want met een man als slijper zit ik natuurlijk dicht bij de bron!”

 

De hoornen steakmessen van Laguiole komen in een mooie houten presenteerdoos en bevatten messen met lemmetten uit hertshoorn, ramshoorn, punthoorn, buffelhoorn, crout de buffle en wit been. De vorken van Perceval komen in een doos van 6.

Bekijk ze hier en hier. 

 

 

4. Het Herder aardappelmesje in roestvrij staal 

“Heel veel klanten zijn fan van het herdersmesje in carbonstaal, maar ik hou niet zo van de metaalsmaak van het roest op het lemmet, daarom liever ééntje van roestvrij staal. Elk kookmoment begint met een groot en een klein mes, en mijn aardappelmesje van Herder ligt nooit veraf tijdens het koken. Dit mesje is dun gemaakt over de hele lijn waardoor het heel dun schilt en gemakkelijk te scherpen is. Bovendien voelt het beukenhouten handvat leuk aan.”

 

Het ‘molenmesje’ is een echte favoriet in de Messenwinkel dat heel vlot over de toonbank gaat. Het bekende mesje heeft uitzonderlijke snijeigenschappen en is erg duurzaam.

Lees hier meer over het bekende Herdersmesje.

 

 

5. Dubbel keramisch aanzetstaal van Ioxio

“Dit is één van de Messenwinkelproducten die ik echt dagelijks gebruik. We gebruiken deze dubbele aanzetstaal voor élk mes dat we in onze keuken gebruiken. Zeker voor het snijden van tomaatjes: het zorgt ervoor dat je mes zo door het velletje van de tomaat glijdt. De witte kant gebruiken we dagelijks, de blauwe af en toe.”

 

Dit dubbele keramische aanzetstaal van Ioxio heeft wee kanten en dus twee korrelgroottes. De witte kant is fijner (1000), de blauwe ruwer (360). Wil je graag weten hoe je het staal gebruikt? Lees dan hier onder PDF-handleiding ‘messen wetten en slijpen’.

Koop hier je eigen aanzetstaal van Ioxio. 

 

 

6. Victorinox classic in verschillende kleuren

“Dit kleine basis-zakmesje heb ik echt in elke handtas zitten. In alle kleuren, met alle patroontjes die ik mooi vind. In de Messenwinkel hebben we gelukkig een uitgebreid assortiment van deze handige kleine zakmesjes, die je gemakkelijk aan je sleutels kan bevestigen. Ik vind ze vooral handig omdat ze een schaartje, mesje en vijl hebben, maar het handigst vind ik toch de pincet en de tandenstoker.”

 

Deze Victorinox Classic-zakmesjes zijn handig om steeds in je zak te hebben en bevatten een mes, een vijl, een schroevendraaier (bovenkant vijl), een schaartje, een sleutelring, een pincet en een tandenstoker.

Wil je ook een klein zakmesje? Kijk dan hier

 

 

7. Rode keukenschaar van Wüsthof 

“Deze keukenschaar past niet alleen in mijn oranje keuken, maar is ook mijn favoriete allround-schaar om thuis te gebruiken. Ik gebruik hem elke dag wel eens, voor verpakkingen of het afknippen van bloemenstelen.”

 

De keukenschaar van Wüsthof is een extra stevige keukenschaar in roestvrij staal. Ze zijn ideaal voor het knippen van voedingsmiddelen, kruiden of papier. Kortom: een universele schaar voor zowel harde als zachte materialen.

Je keukenlade ook verrijken met een kleurrijke keukenschaar? Koop hem hier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »