test banner

Vaderdag 09/06: suggesties van De Messenwinkel

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 0
Vaderdag 09/06: suggesties van De Messenwinkel

Elke tweede zondag van de maand juni vieren we alle vaders. Of dat nu vaderfiguren, meemoeders of 'gewone' vaders zijn: in de Messenwinkel vind je vast een mooi geschenk voor hen. In ons kook-, scheer-, en slijpassortiment kan je iets vinden voor élke prijs, voor élke papa.

Geef hem een traditionele scheerset van Mühle cadeau, mét safety razor

De meeste mannen (en vrouwen) maken de overstap van wegwerpscheermesjes of scheerapparaten naar het veiligheidsscheermes of de safety razor. In de volksmond wordt dit apparaatje weleens "het krabbertje" genoemd, omdat je jezelf met korte halen scheert. De voordelen? Het is goed voor de huid (het mesje is scherper, en scheert dus dichter op de huid), beter voor de portemonnee (je vader betaalt zich niet meer blauw aan wegwerpscheermesjes) en beter voor het klimaat. En het is natuurlijk ook een leuke, ouderwetse manier van scheren. Voor dit traditionele setje van Mühle betaal je zo'n 156,-, maar prijzen voor een safety razor (scheerset) schommelen tussen de 20 en de 300 euro. 

Japanse messen, what else?

Liefhebbers van mooie en kwaliteitsvolle koksmessen trekken bijna allemaal grote ogen bij de Japanse messen van Kai. Menig vader komt in onze winkel onze glazen toonkast van Kai bewonderen en vergaapt zich aan de authentieke Aziatische messen. Voor de Shun Premier Tim Mälzer serie ontwikkelde Kai messen met 32-laags corrosiebestendig damaststaal. Deze zijn afgewerkt met een handmatig aangebrachte hamerslag, bekend als Tsuchime, en verenigen zo een tijdloze esthetiek met een extreme scherpte. Voor een mooie set uit de Tim Mälzerserie betaal je zo'n 355,- maar een Japans koksmes van Kai kan je ook al vanaf 50 euro aaschaffen. 

 

 

Omdat vaders meestal carnivoren zijn...

... zijn ze altijd blij met een duurzame steakmessenset! Wist je trouwens dat een steakmes niet gekarteld mag zijn, maar een vlak lemmet moet hebben? Zo snijdt je papa moeiteloos door zijn stukje vlees heen. Deze prachtige set steakmessen in DuPont™ Corian® heft van Laguiole en Aubrac kost zo'n 355,-, maar je kan al steakmessen kopen bij ons vanaf 54,-. 

Geef je vader eens een slijpcursus cadeau!

In 2 uur tijd leert je vader een koksmes opnieuw vlijmscherp maken op een slijpsteen. Handig voor papa's die graag koken! Hij neemt best zijn botte messen mee naar de cursus, slijpstenen hebben we alvast klaarliggen. Doelstelling: nooit meer een bot mes in huis! Deze bon koop je al voor 30,- en je vader belt best eens naar de winkel (03 233 24 42) om een cursusdatum af te spreken. Als hij op de hoogte wil gehouden worden van toekomstige cursusdate kan hij onze website of onze Facebookpagina checken. Voor de kleinere portemonnee: geef je papa een lekker geurende scheerzeep of after shave!

Voor de kleine budgetten kan je natuurlijk ook kiezen uit ons uitgebreid assortiment scheerproducten. Aftershaves, colognes, aftershave balsems, scheerzepen, scheercrèmes of een pre-shave gel of olie: in de Messenwinkel kan je het allemaal vinden. Is je papa de trots bezitter van een baard? Dan kan je bij ons ook terecht voor heel wat baard- en snorproducten. Voor deze aftershave balsem van Truefitt & Hill betaal je 39,95,-. We hebben natuurlijk ook andere producten van D.R. Harris, Pro Raso, Baume of Taylor of Old Bond Street

Als je nog altijd niet goed weet wat je je vader wil geven voor Vaderdag, kan je ook altijd vrijblijvend advies op maat komen vragen in de winkel. Georges, Ingeborg, Marina of Eline helpen je graag verder.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »