test banner

De goede voornemens van De Messenwinkel voor 2020

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 0
De goede voornemens van De Messenwinkel voor 2020

Wij sommen enkele goede tips op om het jaar 2020 op een goede manier te starten.

Heb je dit jaar al nagedacht over uw goede voornemens voor 2020? Daar helpen we u graag een handje bij. Maak eindelijk de overstap naar de safety razor, hou je keukenmessen langer scherp en win tijd in de keuken met het juiste materiaal en de juiste snijtechniek. Afsluiten doen we met wat hand- en voetverzorgingstips aan de hand van onze mooie manicuresets. 

 

Gooi je wegwerp scheermesje weg en scheer met een safety razor 

Maak komaf met slechte scheergewoonten en verlos jezelf van dat wegwerpmesje door over te stappen naar een safety razor (het ouderwetse 'krabbertje') of zelfs naar een open scheermes. Veel mannen (én vrouwen) maken de overstap naar dit 'veiligheidsscheermes' omdat het veel dichter bij de huid scheert. Het maakt gebruikt van één mesje, maar dat is vlijmscherp. Hierdoor worden ingegroeide haren en irritatie vermeden. Het is bovendien de toegankelijkste klasskiekste manier van scheren: een goede opstap naar scheren met een open scheermes. 

 

Wist je ook dat een safety razor beter is voor het milieu? In combinatie met de natuurlijke producten van Baume.be belast je je huid niet alleen het minst, maar ook de planeet. Je gooit immers alleen de platte mesjes in de vuilbak als je klaar bent ze te gebruiken. Meestal doen mannen (en vrouwen) zo'n 8 scheerbeurten met één mesje, daarna wikkel je ze terug in hun wassen papiertje en gooi je ze gewoon bij het restafval. Bovendien hoeft scheren met een safety razor niet per sé duur te zijn. Beginnen kan probleemloos met een 32C van Merkur van € 32, en we hebben ook goedkopere alternatieven. Natuurlijk is het altijd fijner om te werken met een mooie en duurzame(re) scheerset... 

 

 

 

Hou je messen langer scherp met het juiste materiaal 

Als je messen regelmatig gebruikt, worden ze helaas altijd bot: een proces dat je niet kan tegenhouden. Je blijft je groenten snijden met een bot mes en wordt gewoon aan het gevoel tot je er een nieuw koopt: zonde van je geld en van een goed mes!

Wist je dat je je messen best aanzet voor elke snijbeurt? En dat er een verschil is tussen slijpen en aanzetten? Als je je mes aanzet, wordt de snede van je mes rechtgezet zodat je het slijpen langer kan uitstellen. Slijpen is het uiteindelijke scherpen van je mes. Een mes scherpen lijkt een vervelende taak, maar is heel eenvoudig als je het juiste materiaal hebt en over de juiste methodes beschikt.  Wij sommen de verschillende mogelijkheden even voor je op:

 

Messenslijpers: ook al worden ze 'messenslijpers' genoemd in de volksmond, deze apparaatjes slijpen niet echt, maar ze zetten je mes aan. Ze zijn gemakkelijk in gebruik.

Wetstalen: hiermee kan je zowel Japanse als Europese messen aanzetten van verschillende maten en vormen.

Slijpstenen: als het vorige niet meer werkt, kan je met een slijpsteen de snijvlakken van een mes vernieuwen.

 

Meer informatie over het wetten en slijpen van je messen? Lees dan hier meer op onze instructie PDF. 

 

 

Win tijd in de keuken door efficienter te snijden 

Je herkent het misschien wel: je hakt al jarenlang ajuinen op dezelfde (redelijk trage) manier en je wordt jaloers als je een chefkok drie keer zo snel een ajuin ziet versnipperen. Geen nood: De Messenwinkel kan je helpen. We bieden cursussen aan (bij kok Philippe De Ryck) waar je kan leren snijden op de juiste manier, en waar je ter plaatse groentjes efficiënt leert verwerken. Achteraf neem je de groentjes, je snijplank en je nieuwe kennis mee naar huis en krijg je bovendien -10% op alle koksmessen: dé moment om een beter mes af te schaffen. Zelf is De Messenwinkel grote fan van Wüsthof Classic als basismes, omdat deze qua prijs-kwaliteit het meest in balans is. 

Meer weten over de snijcursus van Philippe? Lees hier. 

Meer weten over onze koksmessen? Bekijk hier ons assortiment. 

 

 

Verzorg je handen (én voeten!)

Met verzorgde handen en voeten kom je een heel eind. De Messenwinkel helpt je graag een handje met zijn manicuresets: duurzame, lederen sets met verschillende instrumenten om handen (en/of voeten) proper mee te houden. Het is vooral belangrijk om het onderscheid te maken tussen de verschillende instrumenten voor je ons assortiment bekijkt.

Een nagelriemschaar (of vellenschaar) gebruik je best alleen voor je nagelriemen of kindernagels, omdat ze niet gemaakt is voor harde nagels. Als je met een nagelschaar moeilijk door je nagels raakt, opteer dan voor een nagelknipper. Merk je op termijn dat ook een nagelknipper geen soelaas meer biedt voor je nagels? Kies dan voor een nageltang, daarmee geraak je moeiteloos door de hardste nagels. Nog twijfels? Kom dan even langs voor persoonlijk advies.

 

Bekijk hier ons assortiment handverzorging.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »