test banner

Scheren met een safety razor: ook voor vrouwen!

  • Geplaatst op
  • Door Eline Van Hooydonck
  • 0
Scheren met een safety razor: ook voor vrouwen!

In de Messenwinkel merken we dat er steeds meer vraag is naar de safety razor. Niet alleen bij de mannen, maar ook bij vrouwen! Vooral jonge vrouwen zijn geïnteresseerd in deze authentieke manier van scheren omdat ze zo milieuvriendelijk is en bovendien ook goed voor de portefeuille. De safety razor heet voluit double edge safety razor, omdat je het langs twee kanten kan gebruiken. Het is een ouderwetse manier van scheren, waarbij je in de metalen houder een vlijmscherp mesje legt. Het komt uit een periode waarin men meer tijd nam voor alles, iets waarmee je indirect ook protesteert tegen de snelle wegwerp- en consumptiemaatschappij van de dag van vandaag.

 

Voordelen van een safety razor

 

Veel vrouwen gebruiken nog steeds plastic wegwerpmesjes, maar zoals iedereen weet is al die plastic helemaal niet goed voor de wereld waarin we leven. Om te beginnen zijn safety razors niet van plastic gemaakt zoals wegwerpmesjes of scheersystemen. Sommigen hebben wel een kleine polyester laag om het mes een kleur te geven. Het komt erop neer dat je dit scheermes jarenlang zal kunnen gebruiken, omdat je alleen de stalen mesjes ervan vervangt. Deze mesjes zijn platte, rechthoekige mesjes die je in het kopje van het scheermes legt door het steeltje eraf te draaien door een gemakkelijk draaisysteem. De mesjes voor je scheermes kan je bij ons online of in de winkel aanschaffen, voor maximum € 5,50 per doosje van tien. Hierdoor produceer je dus veel minder afval dan voorheen. Maar ook voor je huid zijn er voordelen: een safety razor scheert veel dichter op de huid dan een wegwerpmesje, waardoor je minder kans op irritatie en ingegroeide haren hebt. Gladder scheren zorgt er ook voor dat je jezelf minder moet scheren. Goed voor je gemak én de natuur.

 

Tot slot is het ook economisch een stuk voordeliger: voor een Venus-scheermes van Gilette betaal je de eerste keer gemakkelijk € 14,99 en voor de mesjes achteraf ben je gemiddeld € 24,99 kwijt voor 8 mesjes. Minstens € 36,00 per jaar dus. Dat is de prijs voor één safety razor, die je nadien niet meer weggooit. Het enige ‘nadeel’ van een scherper scheermes is natuurlijk wel dat je meer kans maakt om jezelf te snijden als je niet de tijd neemt om jezelf er rustig aan te zetten. De eerste keer dat je een safety razor gebruikt is ’t van belang om er even de tijd voor te nemen. Neem een warme douche zodat je ontspannen bent en zet je desnoods even op een krukje naast de lavabo.

 

 

Hoe gebruik je ‘m?

 

Even belangrijk dan het scheren zelf is het aanbrengen van scheerzeep en/of preshave olie. Probeer de typische scheergels in bussen van de supermarkt te vermijden: dit soort scheergel zorgt voor een gladde glijbaan, maar zorgt er niet voor dat het water de haren bereikt, een hydratatie die nodig is voor een perfect scheerresultaat. Gebruik liever een scheerzeep in een houten kom waar je achteraf apart vullingen voor kan kopen of één van de scheercrèmes van Taylor of Old Bond Street, die ook vrouwelijkere varianten heeft, die overigens ook te koop zijn op onze (web)winkel: de rozengeur, lavendel en amandelgeur zijn heel aangenaam. Wil je liever geen scheerzeep gebruiken, dan kan je ook nog kiezen voor een (pre shave) olie. Het voordeel daarvan is dat je benen meteen verzorgd aanvoelen!

 

Het scheren zelf doe je de eerste scheerbeurten best rustig aan. Hou de safety razor horizontaal en scheer de eerste keer in de richting van de haren mee. Je benen zullen het gemakkelijkst zijn, aangezien dit een vlak stuk huid is. Voor de bikinilijn en je oksels neem je best wat meer tijd. Druk je huid plat en scheer stukje per stukje, tot je de bewegingen onder de knie hebt. Je zal ook merken dat er voortdurend zeepresten en haren blijven hangen in je wegwerpscheermesje. Ook dat probleem is verholpen met een safety razor.

 

Onze winkelmedewerkster Eline probeerde de safety razor hoogstpersoonlijk uit en bracht er verslag over uit op haar instagrampagina die je kan vinden onder 'thepencilsofeline'. Je kan het review hier nog steeds bekijken. Kom gerust eens langs in de winkel voor persoonlijk advies!

 

 

Wat heb je nodig?

 

Ten eerste heb je de safety razor zelf nodig. De populairste in ons assortiment is zonder twijfel de Merkur C23 Safety Razor. Deze is gemaakt van messing en heeft een nikkelcoating. Dat wilt zeggen dat dit scheermes het mooist blijft als je hem buiten de douche bewaard. Dat kan probleemloos in één van onze leuke houdertjes die meteen ook leuk staan in je badkamer. Onderhouden doe je best door het scheermes af en toe wat schoon te maken met een nat(te) (hand)doek. Zo verwijder je overtollige zeepresten en hou je je scheermes netjes.

 

Ook Duits scheermerk Mühle heeft een iets zwaardere safety razor met een luxueuze afwerking, waardoor het mes je badkamer nog mooier maakt en scheren een plezier wordt. Ook hierbij gelden dezelfde onderhoudsregels.

 

 

 

Ook een scheerkwast is geen overbodige luxe, meer zelfs: in de Messenwinkel wordt deze als noodzakelijk beschouwd voor elke scheerbeurt. Veel scheerkwasten hebben echter een zeer mannelijke look. Daarom raden wij hier onze meer elegante modellen aan:

De Muhle silvertip fibrescheerkwast: deze elegante, kleinere scheerborstel met synthetische haren is niet alleen diervriendelijker dan een dassenharen kwast, maar ook gemakkelijker in onderhoud. Ook in ’t zwart verkrijgbaar!

Vulfix Pure Badger Scheerkwast in wit: dassenhaar neemt meer water op en is dus kwalitatief beter dan een synthetische borstel, dus voor al wie voor kwaliteit kiest is deze kwast een topalternatief.

 

 

Qua zeep heb je twee opties: scheercrème en scheerzeep. Scheecrème schep je in een apart schaaltje om vervolgens op te schuimen met de scheerkwast. De scheercrèmes van Taylor of Old Bond Street hebben o.a. rozengeur, amandelgeur, muntgeur en lavendelgeur. Heb je liever scheerzeep, dan zijn de harde scheerzepen van D.R. Harris absolute toppers. Vooral de Windsor en Arlington zijn subtielere, frisse geuren die unisex zijn. Persoonlijk zijn de drie verkoopsters bij de Messenwinkel (Ingeborg, Marina en Eline) dol op de Windsorgeur.

 

 

Handige links:

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent U akkoord? Ja Nee Meer over cookies »